24ο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας

aiff24-thumbΟι αγαπημένες Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν!

19-30.09.2018 | Αθήνα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», που πραγματοποιείται για περισσότερα από είκοσι χρόνια με την υποστήριξη του cinemagazine.gr, επιστρέφει και φέτος στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού του.
Από το 2015, το φεστιβάλ είναι μέλος της ΕΦΦΕ (H Eυρώπη για τα Φεστιβάλ, τα Φεστιβάλ για την Ευρώπη), γεγονός που το καθιερώνει και ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ στην Ευρώπη.

Διαβάστε Περισσότερα

Συναυλία Γιώργης Χριστοδούλου

g_christodoulouΟ Αττίκ στο Παρίσι… και άλλες ιστορίες

Μια μουσική παράσταση του Γιώργη Χριστοδούλου αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του συνθέτη Αττίκ.

20.09.2018, 20.00΄ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Αυτή η βραδιά είναι ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του συνθέτη Αττίκ που εγκαταστάθηκε στο Παρίσι το 1907. Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στη ζωή του συνθέτη και συνδυάζει θέατρο και μουσική. Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στα ομορφότερα ελληνικά τραγούδια του μεσοπολέμου και στις ιστορίες τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

JEDL2018Ένα ραντεβού για να γιορτάσουμε την γλωσσική και πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης

22.09.2018 | Ωδείο Αθηνών

Η γλωσσική ποικιλομορφία στην Ευρώπη αποτελεί αδιαμφισβήτητο πολιτιστικό προτέρημα! Για τον καθένα από εμάς, η γνώση διαφορετικών ξένων γλωσσών αποτελεί μέσο για να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς που κρύβει κάθε πολιτισμός… Το ενδιαφέρον για την γλώσσα του Άλλου είναι συνώνυμο αποδοχής της συνάντησης, ενεργής συμμετοχής στην ανταλλαγή και σε μία θαυμαστή διεργασία αμοιβαίου εμπλουτισμού!

Διαβάστε Περισσότερα

Ανακύκλωση, ο τρόπος ζωής του αύριο

recyclageΚύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

27.09.2018, 18.30΄ │ Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Εργαστήρια: 15.00΄-18.00΄ | Πληροφορίες
Για να δηλώσετε συμμετοχή στα εργαστήρια, επικοινωνήστε με την Caroline Poilvé στο cpoilve@ifa.gr

Η ανακύκλωση εμφανίστηκε στη σύγχρονη μορφή της κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού για τις κοινωνίες μας τα τελευταία είκοσι χρόνια. Πολλές πρωτοβουλίες αναπτύσσονται στον κόσμο για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που ενέχονται στην υπερκατανάλωση και την σπατάλη καθώς και την ρύπανση. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούν μια ισχυρή προστιθέμενη αξία επειδή αξιοποιούν πόρους που θα έπρεπε να είχαν πεταχτεί.

Διαβάστε Περισσότερα

5ος ευρωπαϊκός λογοτεχνικός περίπατος

romillyΗ γιορτή της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και της διαφορετικότητας!

Η βόλτα με τους ευρωπαίους λογοτέχνες συνεχίζεται και μετακομίζει στο Κέντρο πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

29.09.2018, 11.00΄-16.00΄ | Εθνική Βιβλιοθήκη - ΚΠΙΣΝ

Και φέτος το φθινόπωρο, το δίκτυο EUNIC προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους των βιβλίων να συναντήσουν συγγραφείς από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Ο περίπατος θα περιλαμβάνει αναγνώσεις και υπογραφές βιβλίων σε διάφορα σημεία της Εθνικής βιβλιοθήκης.

Διαβάστε Περισσότερα

Διεθνές φεστιβάλ Animasyros 11 + αγορά ταινιών animation

ANIMASYROS1126-30.09.2018 | Ερμούπολη | Άνω Σύρος | Ποσειδωνία Σύρου

Athens Animation Agora
22-24.09.2018 | Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
22.09.2018, 12:00', ομιλία του Πρέσβη και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη διανομή - Territory focus, συμμετοχή της Laëtitia Kulyk
Animasyros 11 pre–festival event
24.09.2018, 19.00 – 21.00 | Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Περιλαμβάνει προβολές σε διαγωνιστικά και πληροφοριακά τμήματα, καθώς και αφιερώματα με σημαντικούς διεθνείς προσκεκλημένους, εφαρμοσμένα εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, άτομα με αναπηρία, άτομα τρίτης ηλικίας και άλλες κοινωνικές ομάδες και την Αγορά, την ετήσια συνάντηση των κορυφαίων επαγγελματιών του παγκόσμιου animation στην Ερμούπολη και, για πρώτη φορά, στην Αθήνα.

Διαβάστε Περισσότερα

6o AegeanDocs

aegean docsΔιεθνές φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ

01-06.10.2018 | Νησιά του Αιγαίου

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν περισσότερες από 50 ταινίες από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική καθώς και ταινίες που δημιουργούν οι νέοι της Λέσβου στα AegeanDocs workshops.

Οι προβολές θα εμπλουτιστούν με αφιερώματα σε διακεκριμένους σκηνοθέτες καθώς επίσης και με αφιερώματα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Sheffield και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Λειψίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe.

Διαβάστε Περισσότερα

Διάλεξη του Luc Boltanski

BOLTANSKIΕμπορευματοποίηση του παρελθόντος και οικονομία του πλουτισμού

Κύκλος «Σύγχρονη Σκέψη»

02.10.2018, 19.00΄ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Ο Luc Boltanski που, για τριάντα χρόνια, διερευνά τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς της νεωτερικότητας, αναδεικνύει μια ιστορική αλλαγή που παρατηρείται το τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα στη δυτική Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία, μια αλλαγή που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται ο πλούτος.

Διαβάστε Περισσότερα

Bernard-Marie Koltès

marie_koltesΣτην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι

Σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη και σε σκηνοθεσία του Κώστα Ζάπα, «ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες δημιουργούς» (Cineuropa), γνωστού από την συνεργασία του με τον Lars von Trier και την περιβόητη Zentropa.

07.10.2018-31.01.2019 | Cartel Τεχνοχώρος, Βοτανικός

Ένας πελάτης κι ένας ντίλερ. Μια συναλλαγή. Δύο άντρες. Δύο πολεμιστές. Δύο σύμβολα ενός κόσμου πριν την έλευση του πολιτισμού, όπου επικρατούσαν τα ένστικτα. Αλλά κι ενός μεταπολιτισμού που έρχεται και είναι το ίδιο ακραίος, ενστικτώδης, ακαριαίος. Δύο αρχέγονοι άνθρωποι που όμως καθρεφτίζουν την σύγχρονη κοινωνία όσο κανείς.

Διαβάστε Περισσότερα

European Lab Δελφών - Save the date! 12-13.10.2018

european_lab_

Ας φανταστούμε τον πολιτισμό του αύριο μαζί

12 και 13.10.2018 | Δελφοί (Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών)

Είστε υπεύθυνος πολιτιστικών πρότζεκτς, επαγγελματίας του πολιτιστικού τομέα ή διανοούμενος και αναρωτιέστε τι θα συμβεί με τον πολιτισμό του αύριο στην Ευρώπη, σημειώστε από σήμερα τις ημερομηνίες 12 και 13 Οκτωβρίου για να συμμετάσχετε στο European Lab Δελφών!

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος « Jacqueline de Romilly » - περίοδος Νοέμβριος 2018

romillyΤο Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες «Jacqueline de Romilly», που επιδοτεί την μετάφραση, ανακοινώνει την έναρξη του για το 2018.

Οι αιτήσεις πρέπει να μας σταλούν μέχρι και την Δευτέρα 01 Οκτωβρίου, μόνο ηλεκτρονικά στο pmouratidou@ifa.gr.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε σε αυτό το αρχείο, που περιέχει την αίτηση καθώς και την λίστα των απαραίτητων εγγράφων που πρέπει να προσκομιστούν.