Πρόγραμμα Résidences στην « Cité internationale des arts » – Παρίσι 2016

Ημερ/νία κατάθεσης της υποψηφιότητας μέχρι και την 29η Οκτωβρίου 2015

Παρουσίαση :

Το πρόγραμμα Cité internationale des arts απευθύνεται σε ξένους δημιουργούς, αναγνωρισμένους από τις Alliances françaises και τις υπηρεσίες μορφωτικής δράσης και συνεργασίας των πρεσβειών της Γαλλίας, που θέλουν να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους πρότζεκτ και την έρευνά τους στο Παρίσι, για μια περίοδο τουλάχιστον τριών συνεχόμενων μηνών.

Κριτήρια επιλογής :

Οι υποψήφιοι πρέπει :

-          Να είναι επαγγελματίες

-          Να μιλούν γαλλικά ή αγγλικά

-          Να παρουσιάσουν προηγούμενα έργα τους

-          Να είναι αυτόνομοι στην διαχείριση του residency

-          Να αποδεσμευτούν από άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της διαμονής τους

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας.


Προϋποθέσεις επιλογής :

Εκτός από την αξιολόγηση της επαγγελματικής εμπειρίας του υποψηφίου, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του έργου, στην ανάγκη να μείνει στο Παρίσι, στην γνώση της γαλλικής ή της αγγλικής γλώσσας, στο πρωτόκολλο του προτεινόμενου έργου και στις προοπτικές για συνεργασία με Γάλλους εταίρους.

Μια συμβουλευτική επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου και που αποτελείται από εμπειρογνώμονες του Γαλλικού Ινστιτούτου, από έναν εκπρόσωπο του Δικτύου, και από εκπρόσωπους του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού, εξετάζει όλες τις υποψηφιότητες.

Η διεύθυνση του Γαλλικού Ινστιτούτου διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσει την απόφασή της. Οι αποφάσεις της είναι οριστικές.


Εγγραφή των αιτήσεων :

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται από την Πρεσβεία της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο ή την Alliance française της χώρας κατοικίας του υποψηφίου στην πλατφόρμα Ifprog (http://ifprog.institutfrancais.com/), και να επικυρώνονται από τον Σύμβουλο μορφωτικής συνεργασίας και δράσης.

Ημερ/νία κατάθεσης της υποψηφιότητας μέχρι και την 29η Οκτωβρίου 2015

Η επιτροπή θα αποφασίσει κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου 2015

Αποστολή στο Πολιτιστικό Τμήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, με e-mail στη διεύθυνση culturel@ifa.gr ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση Σίνα 31, 10680 Αθήνα το αργότερο μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2015.


Ημερομηνίες και διάρκεια διαμονής:

Η διάρκεια διαμονής είναι 3 ή 6 μήνες. Ο νικητής πρέπει υποχρεωτικά να έρθει στις αρχές του πρώτου μήνα της διαμονής και να φύγει στο τέλος του τελευταίου μήνα της διαμονής αναλόγως με το ημερολόγιο 2016 (δεν επιτρέπονται οι αφίξεις ή αναχωρήσεις στα μέσα του μήνα) :

- Άφιξη 4 Ιανουαρίου / αναχώρηση 27 Μαρτίου 2016 (προτεραιότητα στη λογοτεχνία, το βιβλίο για νέους, το κόμικ, το design, τη γραφιστική και τα επαγγέλματα τέχνης)

- Άφιξη 1η Απριλίου / αναχώρηση 27 Ιουνίου 2016 (προτεραιότητα στον κινηματογράφο, ταινίες, βίντεο, παραστατικές τέχνες)

- Άφιξη 1η Ιουλίου / αναχώρηση 27 Σεπτεμβρίου 2016 (όλες οι τέχνες)

- Άφιξη 3 Οκτωβρίου / αναχώρηση 27 Δεκεμβρίου 2016 (προτεραιότητα στις εικαστικές τέχνες)


Για περισσότερες πληροφορίες, καταβάστε το pdf (διαθέσιμο στα γαλλικά και αγγλικά):