Ο άνθρωπος και η φύση ΙΙΙ

Magali-Mosnier-@ Steven-HaberlandBW100 χρόνια από τον θάνατο του Claude Debussy με την κρατική ορχήστρα Αθηνών

23.03.2018, 20.00΄| Mέγαρο Mουσικής Αθηνών

Αγαπημένες στιγμές του γαλλικού συμφωνικού ρεπερτορίου, έργα-σταθμοί του μουσικού ιμπρεσιονισμού, λεπτεπίλεπτα ψηφιδωτά που αγγίζουν την τελειότητα και ξυπνούν τις αισθήσεις μας, παίρνουν ζωή υπό τη μουσική καθοδήγηση του διάσημου Ισπανού μαέστρου Pedrο Halffter.

Διαβάστε Περισσότερα

Vive La France!

Mikko_FranckΈνα ετήσιο αφιέρωμα στη γαλλική μουσική

Ο κύκλος «Vive la France!» είχε αρχικά ως αφετηρία την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Claude Debussy. Αποτελεί όμως και αφορμή για ένα συνολικότερο ταξίδι στη γαλλική μουσική μέσα από μια εκτεταμένη σειρά συναυλιών κατά τη διάρκεια του 2018.

Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε μουσική δωματίου του Ravel γραμμένη γύρω στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως επίσης ολόκληρο το μνημειώδες έργο για πιάνο του Messiaen Είκοσι βλέμματα πάνω στο Θείο Βρέφος μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Διαβάστε Περισσότερα

Φεστιβάλ πιάνου 2017

bellomΈνα φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στον «βασιλιά των οργάνων»

11-26.11.2017 | Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το πιάνο, αν και αναμφισβήτητα το δημοφιλέστερο όργανο, είναι και το πιο μοναχικό.
Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, που έχει αναδειχθεί σε έναν σημαντικό μουσικό θεσμό της συμπρωτεύουσας, διοργανώνουν μια γιορτή για το πιάνο και τους πιανίστες, ένα φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στον «βασιλιά των οργάνων».

Διαβάστε Περισσότερα

«Ηλέκτρα» του Richard Strauss

elektraΠρώτη παρουσίαση από την Εθνική Λυρική Σκηνή

15, 18, 22, 26 & 31.10.2017, 20.00 ́ | Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Πρεμιέρα 15.10.2017

Σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κόκκου, θα ακούσουμε τη διάσημη Ελληνίδα μεσόφωνο Αγνή Μπάλτσα στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας, για πρώτη φορά με την Εθνική Λυρική Σκηνή

Διαβάστε Περισσότερα

Πόλεμος τοπίων

banou_thumbΣυναυλία – περφόρμανς

06.05-17.06.2017 | Πολυχώρος ΚΕΤ

Το βιβλίο του Ηλία Πούλου, που περιέχει συνεντεύξεις με αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού που στάλθηκαν στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν τον Οκτώβριο του 1949, μετά το τέλος του Εμφυλίου, σχεδιάζει μια ψυχογεωγραφία μέσα από φωνές και πρόσωπα, όπου μπερδεύονται η μικρή και η μεγάλη Ιστορία, η ιδιωτική και η πολιτική ζωή, το προσωπικό και το συλλογικό. Ο συγγραφέας Δημήτρης Αλεξάκης και η σκηνοθέτρια Irène Bonnaud αποδίδουν αυτή τη γεωγραφία με μια μουσική performance μεταξύ συναυλίας, προφορικής ποίησης και θεάτρου-ντοκουμέντο που ανακαλεί τον Εμφύλιο και τις μνήμες του. Οι πρωταγωνιστές πηγαινοέρχονται σε έναν χώρο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν και διασταυρώνονται με φαντάσματα, με φόντο μουσικές της εποχής– τροπική μουσική της Ηπείρου, ρεμπέτικα, ρώσικες μελωδίες...

Διαβάστε Περισσότερα

Ορφέας και Ευρυδίκη

OrpheeΤων C.W. Glück και R. de Calzabigi | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια δημιουργία του Opéra Studio Πάτρας

17-21 & 24-28.05.2017 | Θέατρο Απόλλων - ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με το παράρτημά του στην Πάτρα, υποστηρίζει το ανέβασμα της όπερας των Christoph Willibald Glück και Ranieri de Calzabigi Ορφέας και Ευρυδίκη στη γαλλική γλώσσα σε σκηνοθεσία Michael Siebel.

www.dipethepatras.gr

www.operastudiopatras.gr