Ρεσιτάλ Renaud Guy-Rousseau & Μάρκος Κώτσιας

recital renaudΚλαρινέτο και πιάνο

10.06.2019, 20.00' | Audiotorium Theo Angelopoulos - IFG

Οι Renaud Guy-Rousseau και Μάρκος Κώτσιας ερμηνεύουν ένα κλασικό σύγχρονο γαλλικό και ελληνικό ρεπερτόριο για κλαρινέτο και πιάνο, που αποτελείται κυρίως από κομμάτια γραμμένα στον εικοστό αιώνα, Maurice Ravel, Μάνου Χατζιδάκι, Francis Poulenc, Μανώλη Καλομοίρη, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρου Μαρκέα. Τα Τέσσερα ελληνικά τραγούδια του Μαλτέζου συνθέτη Camilleri θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Φεστιβάλ Plisskën 2019

plissken201926 & 27.06.2019 | Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Το Plisskën Festival επιστρέφει το καλοκαίρι στις 26 & 27 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τον αγαπημένο πολιτιστικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας που φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια του.

Διαβάστε Περισσότερα

Side by side - Στρογγυλή τράπεζα και συναυλία

musicologie-blue08.03.2019 | Ωδείο Αθηνών – Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής

18.00 - Στρογγυλή τράπεζα «Οι ανώτερες μουσικές σπουδές στη Γαλλία και τη Γερμανία»

Καθηγητές, φοιτητές και πρόσφατοι πτυχιούχοι Γαλλικών και Γερμανικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συναντώνται και ανταλλάσσουν εμπειρίες. Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να ενημερωθούν οι Έλληνες μουσικοί για τις διάφορες δυνατότητες που προσφέρουν αυτά τα εκπαιδευτικά συστήματα για τη συνέχιση των μουσικών σπουδών τους. Η στρογγυλή τράπεζα θα κλείσει με μια έκπληξη!

Διαβάστε Περισσότερα

2η Μουσικολογική Ημερίδα της ερευνητικής ομάδας RelMus/FG με τον François-Bernard Mâche

musicilogie«Οι μουσικές σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας από το 1980 έως το 2010»

08.03.2019 | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΒΙΝΤΕΟ

H ημερίδα αφιερώνεται στις μουσικές σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, συμπληρώνοντας τις εργασίες της πρώτης ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στις 18 Μαΐου του 2018.

Στην ημερίδα αυτή θα διερευνηθεί η ανάπτυξη της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής, που οφείλει πολλά σε συνθέτες που σπούδασαν στη Γαλλία.

Διαβάστε Περισσότερα