Φεστιβάλ INMUTE

inmute_credits_Stavros_Petropoulos07.11.2018, 20.30' | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Σύγχρονες πειραματικές ταινίες και μουσικοί αυτοσχεδιασμοί, σε διαδοχή και ακολουθία, συνθέτουν και αποδομούν εναλλακτικές αναγνώσεις ήχου και εικόνας. Το INMUTE, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας, παρουσιάζουν μια σειρά από προβολές και ηχητικές δράσεις που εξερευνούν με μοναδικό τρόπο τον αχαρτογράφητο χώρο μεταξύ κινηματογράφου και ηχητικών τεχνών.

Διαβάστε Περισσότερα

Η κρητική λύρα στην δυτικοευρωπαϊκή μουσική

KALOUDISΜουσική διάλεξη του Γιώργου Καλούδη

02.11.2018, 19.30΄ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Παρουσίαση της μοναδικής 12ετούς έρευνας-μελέτης του τσελίστα, λυράρη και συνθέτη Γιώργου Καλούδη για την τετράχορδη κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές. Μια αναπροσαρμοσμένη παραδοσιακή κρητική λύρα, την οποία ο ίδιος εμπνεύστηκε και δημιούργησε, με σκοπό την ερμηνεία και ηχογράφηση ενός από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της μουσικής, τις Σουίτες για σόλο βιολοντσέλο του J.-S. Bach.

Διαβάστε Περισσότερα

Συναυλία Γιώργης Χριστοδούλου

g_christodoulouΟ Αττίκ στο Παρίσι… και άλλες ιστορίες

Μια μουσική παράσταση του Γιώργη Χριστοδούλου αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του συνθέτη Αττίκ.

20.09.2018, 20.00΄ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Αυτή η βραδιά είναι ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του συνθέτη Αττίκ που εγκαταστάθηκε στο Παρίσι το 1907. Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στη ζωή του συνθέτη και συνδυάζει θέατρο και μουσική. Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στα ομορφότερα ελληνικά τραγούδια του μεσοπολέμου και στις ιστορίες τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

mimf_18_genesisΓένεσις

08-19.08.2018 | Μόλυβος

Το φεστιβάλ συγκεντρώνει κορυφαίους νέους ερμηνευτές διεθνούς φήμης καθώς και καταξιωμένους καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής, ενισχύοντας
έτσι το στόχο του να γίνει ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς κλασικής μουσικής στην Ελλάδα και δημοφιλής μουσικός προορισμός παγκοσμίως.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο άνθρωπος και η φύση ΙΙΙ

Magali-Mosnier-@ Steven-HaberlandBW100 χρόνια από τον θάνατο του Claude Debussy με την κρατική ορχήστρα Αθηνών

23.03.2018, 20.00΄| Mέγαρο Mουσικής Αθηνών

Αγαπημένες στιγμές του γαλλικού συμφωνικού ρεπερτορίου, έργα-σταθμοί του μουσικού ιμπρεσιονισμού, λεπτεπίλεπτα ψηφιδωτά που αγγίζουν την τελειότητα και ξυπνούν τις αισθήσεις μας, παίρνουν ζωή υπό τη μουσική καθοδήγηση του διάσημου Ισπανού μαέστρου Pedrο Halffter.

Διαβάστε Περισσότερα

Vive la France ! στο Μέγαρο Μουσικής

Mikko_FranckΈνα ετήσιο αφιέρωμα στη γαλλική μουσική

Με την ευγενική υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας

Ο κύκλος « Vive la France ! » είχε αρχικά ως αφετηρία την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Claude Debussy. Αποτελεί όμως και αφορμή για ένα συνολικότερο ταξίδι στη γαλλική μουσική μέσα από μια εκτεταμένη σειρά συναυλιών κατά τη διάρκεια του 2018.

Διαβάστε Περισσότερα