Φεστιβάλ πιάνου 2017

bellomΈνα φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στον «βασιλιά των οργάνων»

11-26.11.2017 | Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το πιάνο, αν και αναμφισβήτητα το δημοφιλέστερο όργανο, είναι και το πιο μοναχικό.
Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, που έχει αναδειχθεί σε έναν σημαντικό μουσικό θεσμό της συμπρωτεύουσας, διοργανώνουν μια γιορτή για το πιάνο και τους πιανίστες, ένα φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στον «βασιλιά των οργάνων».

Στην πρώτη του διοργάνωση, το Φεστιβάλ Πιάνου θα περιλαμβάνει, εκτός από την πολυαναμενόμενη εναρκτήρια συναυλία, τέσσερα ρεσιτάλ ελλήνων σολίστ, καθώς και ενός νέου γάλλου δεξιοτέχνη, ένα τριήμερο masterclass και συναυλίες νέων ερμηνευτών που θα επιλεγούν έπειτα από ακρόαση.

Ένα πολλά υποσχόμενο νέο φεστιβάλ!

Εναρκτήρια συναυλία: Piandaemonium (6 πιάνα-12 πιανίστες)

Ρεσιτάλ: Ναταλία Μιχαηλίδου, Πάνος Καράν, Guillaume Bellom, Νίκος Κυριόσογλου & Αλεξία Μουζά

Masterclass: Δόμνα Ευνουχίδου

Νέοι καλλιτέχνες (Τα ονόματα θα ανακοινωθούν αργότερα.)

24.11.2017

Ρεσιτάλ του Guillaume Bellom

Ανερχόμενο αστέρι του πιάνου στη Γαλλία, ο Guillaume Bellom τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης εκτέλεσης σύγχρονου έργου στον διαγωνισμό ClaraHaskil το 2015.
Το ευρύ κοινό τον ανακάλυψε στα βραβεία Victoires de la Musique 2017, όπου ανακηρύχθηκε «σολίστας-αποκάλυψη». Εμφανίστηκε ως σολίστας με πολλές μεγάλες ορχήστρες.
Το μεγάλο του ενδιαφέρον για τη μουσική δωματίου και η μαεστρία του σε ένα ευρύτατο ρεπερτόριο τον αναδεικνύουν σε περιζήτητο μουσικό συνεργάτη.
Η δισκογραφία του περιλαμβάνει και δύο άλμπουμ αφιερωμένα στα έργα για τέσσερα χέρια των Schubert και Mozart, ηχογραφημένα με τον Ismaël Margain, έναν δίσκο σε σονάτα με τον τσελίστα Yan Levionnois και το 2017 τον πρώτο σόλο δίσκο του, με έργα των Schubert, Haydn και Debussy.

Αποκλειστικός δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πρόγραμμα: www.snfcc.org