The Thickness of Time

the_thickness_of_timeΈκθεση

20.01-03.03.2017 | Ακαδημίας 23
Εγκαίνια: 20.01.2017, 20.00΄-23.00΄
Διάλεξη: 21.00΄

Η The Thickness of Time είναι μια ομαδική έκθεση με έργα βίντεο τα οποία αφηγούνται ιστορίες στον χρόνο και από διαφορετικές γεωγραφίες, με αφετηρία την κινηματογραφική στρατηγική κάθε καλλιτέχνη.

Oμιλία της Didem Pekün με θέμα το έργο της για τη Βοσνία που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω των πολιτικών αναταραχών στην Τουρκία.
Η έκθεση αυτή διερευνά την πυκνότητα του χρόνου -πώς το παρελθόν επικαιροποιείται φωτίζοντας σύγχρονες καταστάσεις, πώς το πολιτικό διαπλέκεται με την προσωπική εξιστόρηση ως φόντο ή ως πρωταγωνιστής. Η έκθεση αυτή δεν είναι παρά μια επαναδιαπραγμάτευση με την πολιτική ιστορία μέσα από τον φακό.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο εμβληματικό κτίριο της οδού Ακαδημίας 23, χτισμένο από τον Βασίλειο Τσαγρή γύρω στο 1920 ως οικία ελλήνων ομογενών. Από τα ελάχιστα εναπομείναντα δείγματα των αρχών του 20ού αιώνα, το κτίριο αφηγείται στον επισκέπτη τη δική του ζωή, επιτρέποντας να ξετυλιχθούν νέες ιστορίες μέσα από πέντε έργα βίντεο και μία ομιλία για ένα έργο που δεν έγινε ποτέ.

Καλλιτέχνες:
Yto Barrada, Aikaterini Gegisian, Dor Guez, Jumana Manna, Naeem Mohaiemen, Didem Pekün

Επιμέλεια: Locus Athens

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Matthieu Prat