Στην καρδιά του Μάη του ’68

1968Φιλίπ Γκρα

Έκθεση

01.03.2018-29.03.2018 | Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας – Καφέ

Αυτή η έκθεση 43 φωτογραφιών, του Φιλίπ Γκρα αποτελεί μια μαρτυρία των γεγονότων του Μάη 1968 στη Γαλλία, η οποία άλλοτε πηγάζει από την Ιστορία κι άλλοτε από τον μύθο. Στη διάρκεια των γνωστών διαδηλώσεων στο Παρίσι υπήρξαν πολλοί φωτογράφοι στην πρώτη γραμμή. Ο Φιλίπ Γκρα είναι απ’ αυτούς τους φωτογράφους που αποτυπώνουν, πέρα από τη στιγμή και τη χειρονομία, το σύμβολο και το νόημα εκείνης της περιόδου των καινοτομιών και των αμφισβητήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα

Αναζήτηση φωτογραφικού υλικού

ifa batiment1907 – 2018 │ Tο 2018, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος γιορτάζει τα 111 χρόνια του!

Με την αφορμή αυτή, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 μια έκδοση που θα καταγράφει την ιστορία του Ινστιτούτου, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Για την έκδοση αυτή, το Γαλλικό Ινστιτούτο αναζητεί φωτογραφικό υλικό και σας προσκαλεί να συμβάλλετε σ’ αυτήν την προσπάθεια, εάν έχετε στην κατοχή σας φωτογραφίες του Ινστιτούτου, οποιασδήποτε στιγμής της ιστορίας του, ιδιαίτερα δε εάν έχετε εργαστεί στο Ινστιτούτο ή εάν υπήρξατε μαθητές του.

Διαβάστε Περισσότερα

Φαράγγι της Σαμαριάς - Λευκά Όρη

samariaΈκθεση φωτογραφίας

17-31.10.2017 | Γαλλικό Ινστιτούτο, Καφέ

Έκθεση φωτογραφίας για το Φαράγγι της Σαμαριάς-Λευκά Όρη με την ευκαιρία της μετάφρασης στα γαλλικά του βιβλίου: Φαράγγι της Σαμαριάς. Καταφύγιο Ζωής- Ορμητήριο Ελευθερίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Athens Photo Festival - Έκθεση

apf17ifgVéronique L’Ηoste – Stigmata
Elliott Verdier, Σκιερό μονοπάτι [a shaded path]

20.09-12.10.2017 | Café του IFG

Στο πλαίσιο του Πρόγραμματος Satellite του Athens Photo Festival, πραγματοποιούνται εκθέσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας.
Το Ινστιτούτο θα παρουσιάσει την πρωτότυπη δουλειά δύο φωτογράφων. Η Véronique L’Hoste, θέτει ερωτήματα γύρω από την έννοια της ταυτότητας, την ανθρώπινη υπόσταση, τον κύκλο της ζωής, το θάνατο και το επέκεινα. Ο Elliott Verdier έχει βραβευτεί για τα ρεπορτάζ του με θέμα την ανθρώπινη μοίρα. Στην καινούργια του δουλειά ασχολείται με το χάσμα γενεών την περίοδο πριν και μετά τη Σοβιετική Ένωση στο Κιργιστάν. Ένα σταθερό στοιχείο στις φωτογραφίες του: το φως, η ελπίδα ενός κόσμου.

Διαβάστε Περισσότερα