Athens Science Festival

science_600 φορείς - 20 000 επισκέπτες

02-07.04.2019 | Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συμμετέχει στο Φεστιβάλ το 2019 με ένα αντιπροσωπευτικό μέρος της γαλλικής επιστημονικής κληρονομιάς μέσα από ένα πρόγραμμα διαλέξεων, εκθέσεων, προβολών επιστημονικών ταινιών.

Διαβάστε Περισσότερα

Η ASIFA Hellas γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Animation

ASIFAHELLASΠροβολές και Αφιερώματα

29.10.2018 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων, η ASIFA Hellas προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φίλους του animation, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, για μια σειρά από ενδιαφέρουσες προβολές και δύο πολύ ενδιαφέροντα αφιερώματα στις ταινίες animation Ουκρανίας και Γαλλίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Η πιο μικρή μέρα

le jour le plus courtΟι μικρότεροι σινεφίλ έχουν την τιμητική τους

20.12.2018 | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Το Γαλλικό Ινστιτούτο γιορτάζει τις ταινίες μικρού μήκους! Την παραμονή της πιο μικρής μέρας του χρόνου, η μικρού μήκους ταινία έχει την τιμητική της στην Ελλάδα με πολλές προβολές σε όλη τη χώρα.

Η 21η Δεκεμβρίου είναι η πιο μικρή μέρα του χρόνου. Είναι αφιερωμένη στους μικρότερους σινεφίλ, που θα παρακολουθήσουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας τις πιο «μικρές» (μικρού μήκους) γαλλικές ταινίες για παιδιά.

Διαβάστε Περισσότερα

1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

cinema pour enfants & adolescents07-09.12.2018 | Αθήνα | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα 3ημερο κινηματογραφικό φεστιβάλ μόνο για παιδιά και εφήβους!

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ιδρύθηκε για να υποστηρίξει και να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Ethnofest 9

ethnofest_grey_logoΦεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

21-25.11.2018 | Κινηματογράφος Astor

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται τα τελευταία εννιά χρόνια προβάλλοντας τα καλύτερα ντοκιμαντέρ ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος τα οποία προκύπτουν από την έρευνα επιστημόνων της οπτικής ανθρωπολογίας ή συγγενών κλάδων.
Οι ταινίες παρουσιάζονται από τους σκηνοθέτες και διοργανώνονται συναντήσεις με ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου γύρω από εργαστήρια για φοιτητές κοινωνικής ανθρωπολογίας και άλλων κοινωνικών επιστήμων.

Διαβάστε Περισσότερα

59o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

tiff59Η γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου

01-11.11.2018 | Θεσσαλονίκη

Ανακαλύψτε ανατρεπτικούς δημιουργούς, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά, ελληνικές παραγωγές της χρονιάς και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Η γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική έδρα του θεσμού, «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας» και στις αίθουσες του Λιμανιού.

Διαβάστε Περισσότερα

«À voix haute»

A-VOIX-HAUTEΦεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

24.10- 03.11.2018 | Χανιά - Κρήτη
Προβολή του νοκιμαντέρ «À voix haute» Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 20.00' στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με αφετηρία την Κρήτη, αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες, προσκαλεί δημιουργούς, παράγει παράλληλες εκδηλώσεις. Είναι θεσμός με αναπτυξιακό προσανατολισμό και κοινωνικές ευαισθησίες.

Το φεστιβάλ παρεμβαίνει συγκροτημένα στην εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής παιδείας, δίνοντας έμφαση στην σύνδεση του ντοκιμαντέρ με την εκπαίδευση. Φέτος, σε εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας για τον πολιτισμό ανάμεσα στην Περιφέρειας Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα προβληθεί το γαλλικό ντοκιμαντέρ À Voix Haute.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα πνευματικά δικαιώματα

propriete_intellectuelleΣυνέδριο

23.10.2018 | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Οι συναντήσεις γύρω από τα πνευματικά δικαιώματα αποτελούν μέρος μιας προοπτικής υποστήριξης του τομέα των ελληνικών πολιτιστικών βιομηχανιών που έχει βαθιά πληγεί από την κρίση και βρίσκεται σε ένα αόριστο κανονιστικό πλαίσιο, στον οπτικοακουστικό τομέα και στον τομέα των πολιτιστικών βιομηχανιών γενικά.

Διαβάστε Περισσότερα

6o AegeanDocs

aegean docsΔιεθνές φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ

01-06.10.2018 | Νησιά του Αιγαίου

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν περισσότερες από 50 ταινίες από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική καθώς και ταινίες που δημιουργούν οι νέοι της Λέσβου στα AegeanDocs workshops.

Οι προβολές θα εμπλουτιστούν με αφιερώματα σε διακεκριμένους σκηνοθέτες καθώς επίσης και με αφιερώματα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Sheffield και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Λειψίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe.

Διαβάστε Περισσότερα

Διεθνές φεστιβάλ Animasyros 11 + αγορά ταινιών animation

ANIMASYROS1126-30.09.2018 | Ερμούπολη | Άνω Σύρος | Ποσειδωνία Σύρου

Athens Animation Agora
22-24.09.2018 | Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
22.09.2018, 12:00', ομιλία του Πρέσβη και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη διανομή - Territory focus, συμμετοχή της Laëtitia Kulyk
Animasyros 11 pre–festival event
24.09.2018, 19.00 – 21.00 | Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Περιλαμβάνει προβολές σε διαγωνιστικά και πληροφοριακά τμήματα, καθώς και αφιερώματα με σημαντικούς διεθνείς προσκεκλημένους, εφαρμοσμένα εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, άτομα με αναπηρία, άτομα τρίτης ηλικίας και άλλες κοινωνικές ομάδες και την Αγορά, την ετήσια συνάντηση των κορυφαίων επαγγελματιών του παγκόσμιου animation στην Ερμούπολη και, για πρώτη φορά, στην Αθήνα.

Διαβάστε Περισσότερα