Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου

siff14-19.07.2017 | Σύρος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ιδρύθηκε το 2013 και προβάλλει ένα ευρύ φάσμα κινηματογραφικών ειδών στο μοναδικό τοπίο της Σύρου.

Μια εβδομάδα με προβολές, performance, διαλέξεις και πάρτι αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και ξαναζωντανεύουν διάφορα μέρη όπως ναυπηγεία, ένα πρώην λατομείο, μια προβλήτα καθώς και εγκαταλειμμένους χώρους. Η θεματική προσέγγιση του φεστιβάλ συγκεντρώνει διάφορα κινηματογραφικά είδη σε ενότητες όπως οι ταινίες μυθοπλασίας, οι ταινίες αφήγησης, τα ντοκιμαντέρ και το πειραματικό σινεμά, δίνοντας έτσι στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει νέες μορφές κινηματογράφου σε ειδικά διαμορφωμένους προσβάσιμους χώρους.

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ – «Αποδομώντας» – εξερευνεί τους ποικίλους ρυθμούς αυτής της έννοιας: κωμωδία, αναδιάρθρωση, κοινωνική διαφθορά, παραφροσύνη και αποσύνθεση. Παρατηρεί έναν κόσμο όπου οι παραδοσιακές αλήθειες διασπώνται ενώ μέσα από τον (παλιό και σημερινό) κινηματογράφο προτείνει νέους τρόπους επανασυγκόλλησης αυτών των κομματιών.