Πανόραμα «Χρυσές Νύχτες»

nuits en or 17Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες από όλο τον κόσμο έρχονται στην Αθήνα

06 & 07.06.2017 | Κινηματογράφος Άστορ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου φιλοξενεί τις «Χρυσές Νύχτες» που διοργανώνονται από τη Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου, εστιάζοντας στην ταινία μικρού μήκους – το ιδιαίτερο αυτό είδος κινηματογραφικής αφήγησης με τον δικό του, προσωπικό λόγο.

Μια επιλογή ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, από την πλούσια παραγωγή της περσινής χρονιάς. Οι καλύτερες από αυτές, όπως τις έχουν ξεχωρίσει και βραβεύσει οι εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσής τους, θα προβληθούν σε δύο ημέρες, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Αυτό το διήμερο οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν ένα εξαιρετικό δείγμα της παγκόσμιας παραγωγής, με ταινίες από το Μεξικό ως την Ιρλανδία και από τη Νότια Αφρική ως την Ταϊβάν.

Οι ταινίες θα προβληθούν σε διάφορες πόλεις του κόσμου, όμως οι έλληνες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους σκηνοθέτες των ταινιών, καθώς θα είναι καλεσμένοι και στη φετινή διοργάνωση. Οι ξένοι σκηνοθέτες φιλοξενούνται από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, αλλά και από τις Ακαδημίες της Ιταλίας και της Γαλλίας και από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Έτσι, οι προβολές γίνονται αφετηρία για έμπνευση και ανταλλαγή ιδεών γύρω από τον σύγχρονο κινηματογράφο.

Ελεύθερη είσοδος

www.astorcinema.gr