Πανόραμα «Χρυσές Νύχτες»

nuits en or 2018Οι καλύτερες ταινίες μικρού μήκους

07 & 08.06.2018 | Κινηματογράφος Άστορ

Για 5η συνεχή χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου φιλοξενεί τις «Χρυσές Νύχτες» που διοργανώνονται από τη Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου, εστιάζοντας στην ταινία μικρού μήκους –το ιδιαίτερο αυτό είδος κινηματογραφικής αφήγησης με τον δικό του προσωπικό λόγο.

Μια επιλογή ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, από την πλούσια παραγωγή της περσινής χρονιάς. Οι καλύτερες από αυτές, όπως τις έχουν ξεχωρίσει και βραβεύσει οι εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσής τους, θα προβληθούν για δύο ημέρες, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Αυτό το διήμερο οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν ένα εξαιρετικό δείγμα της παγκόσμιας παραγωγής, με ταινίες από τις ΗΠΑ ως τη Δανία, από τη Νότια Αφρική ως την Κίνα.

Οι ταινίες θα προβληθούν σε πόλεις όλου του κόσμου, όμως οι Έλληνες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους ίδιους τους σκηνοθέτες, καθώς θα είναι καλεσμένοι και στη φετινή διοργάνωση.

Οι ξένοι σκηνοθέτες προσκαλούνται από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, αλλά και τις Ακαδημίες της Ιταλίας και της Γαλλίας, και από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Έτσι, οι προβολές γίνονται αφορμή για έμπνευση και δημιουργία, για κινηματογραφικό διάλογο και ανταλλαγή ιδεών γύρω από τον σύγχρονο κινηματογράφο.

Ελεύθερη είσοδος

Περισσότερες πληροφορίες: www.astorcinema.gr