Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ του Alain Resnais, (1968) 94’

cineclub-mai-1815.05.2018, 19.30' | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Η μοναδική προβολή του ciné-club για την σεζόν, πριν το ξεκίνημα των θερινών μας προβολών, συνδέεται με τρία σημαντικά γεγονότα της επικαιρότητάς μας· τον Μάη του ’68, το Φεστιβάλ Καννών και τη Νύχτα της Βραδύτητας.

Η ταινία που επιλέχθηκε σε σχέση με αυτά τα γεγονότα είναι το Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ (Je t’aime, je t’aime) του Alain Resnais. Η ταινία, παραγωγής 1968, θα συμμετείχε στο Φεστιβάλ Καννών, το οποίο όμως τη χρονιά εκείνη ακυρώθηκε λόγω της φοιτητικής εξέγερσης.

Διαβάστε Περισσότερα

La Vérité sur Bébé Donge του Henri Decoin (1952), 110’

cineclub LA_VERITEΚύκλος «Ciné-club»

20.02.2018, 19.30' | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Τον Φεβρουάριο η ταινία La Vérité sur Bébé Donge του Henri Decoin θα προαναγγείλει τη στρογγυλή τράπεζα με θέμα τον Simenon.

Ο Κώστας Καλφόπουλος, αρχισυντάκτης του περιοδικού Crimes and Letters, που αφιέρωσε πρόσφατα ένα ειδικό τεύχος σ'αυτό τον συγγραφέα, θα παρουσιάσει την ταινία.

Maestro της Léa Fazer (2013), 85'

cineclubΚύκλος «Ciné-club»

23.01.2018, 19.30' | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Το Ciné-club του Ιανουαρίου θα συντονιστεί με τον νέο κύκλο «La Comédie-Française στην οθόνη» παρακολουθώντας τις περιπέτειες του Henri, ενός νέου ηθοποιού γεμάτου φιλοδοξία στα γυρίσματα μιας ταινίας. Η ταινία Maestro είναι μια ανάλαφρη κωμωδία, για να ξεκινήσει η χρονιά στα κινηματογραφικά παρασκήνια.

Ο Κωνσταντίνος Καïμάκης, κριτικός κινηματογράφου, θα παρουσιάσει την ταινία.

Διαβάστε Περισσότερα

Μια καρδιά το χειμώνα - του Claude Sautet (1992)

cineclubΚύκλος «Ciné-club»

12.12.2017, 19.30 ́ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Tο ciné-club κλείνει την χρονιά με την ταινία Μια καρδιά το χειμώνα του Claude Sautet.
Η προβολή αυτής της ταινίας μας εισάγει στο χειμώνα που καταφθάνει και η χρονιά τελειώνει με ένα εκπληκτικό τρίο γάλλων ηθοποιών.

Παρουσιάζει ο Πάνος Γκένας, δημοσιογράφος περιοδικό Σινεμά - Cinemagazine.gr

Ελεύθερη είσοδος, ταινίες υποτιτλισμένες στα ελληνικά

Mίστερ Κλάιν του Joseph Losey (1975)

CC_KleinΚύκλος «Ciné-club»

14.11.2017, 19.30 ́ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Ο Mίστερ Κλάιν απηχεί τον κύκλο εκπαίδευσης, με άξονα την «ιστορική μνήμη» που οργανώνεται σε συνεργασία με το Maison d’Izieu, στις 27 Οκτωβρίου.
Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής του Παρισιού, ο Robert Klein, ένας Αλσατός που αγοράζει έργα τέχνης σε χαμηλή τιμή, βρίσκει σταλμένη στο όνομά του την εφημερίδα Τα εβραϊκά νέα, που διανέμεται μόνο σε συνδρομητές. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι κάποιος Εβραίος χρησιμοποιεί το όνομά του και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη που θα τον οδηγήσουν σε αυτόν τον άγνωστο.

Διαβάστε Περισσότερα