Κύκλος «Ciné-club»

cineclubΤο Ciné-club επιστρέφει το φθινόπωρο με τρεις ταινίες!

Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

10.10.2017, 19.30 ́ | Ξημερώνει του Marcel Carné (1939)

Η σεζόν ξεκινά με την ταινία του Marcel Carné, Ξημερώνει, στον απόηχο της «Άνοιξης των ποιητών», που θα γιορταστεί ξανά στις 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του κύκλου «Λέξεις επί σκηνής» στο Ινστιτούτο.
Η «Άνοιξη των ποιητών» τιμά φέτος τον Jacques Prévert, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από τον θάνατό του. Από τις πολλές συνεργασίες του με τον Marcel Carné, διαλέξαμε το Ξημερώνει, μια ταινία που, σύμφωνα με τον George Sadoul, ανήκει στον «ποιητικό ρεαλισμό».

Παρουσιάζει ο Ρόμπυ Εκσιέλ, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου

14.11.2017, 19.30 ́ | Mίστερ Κλάιν του Joseph Losey (1975)

Ο Mίστερ Κλάιν απηχεί τον κύκλο εκπαίδευσης, με άξονα την «ιστορική μνήμη» που οργανώνεται σε συνεργασία με το Maison d’Yzieu, στις 27 Οκτωβρίου.
Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής του Παρισιού, ο Robert Klein, ένας Αλσατός που αγοράζει έργα τέχνης σε χαμηλή τιμή, βρίσκει σταλμένη στο όνομά του την εφημερίδα Τα εβραϊκά νέα, που διανέμεται μόνο σε συνδρομητές. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι κάποιος Εβραίος χρησιμοποιεί το όνομά του και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη που θα τον οδηγήσουν σε αυτόν τον άγνωστο.


12.12.2017, 19.30 ́ | Μια καρδιά το χειμώνα του Claude Sautet (1992)

Tο ciné-club κλείνει την χρονιά με την ταινία Μια καρδιά το χειμώνα του Claude Sautet.
Η προβολή αυτής της ταινίας μας εισάγει στο χειμώνα που καταφθάνει και η χρονιά τελειώνει με ένα εκπληκτικό τρίο γάλλων ηθοποιών.


Ελεύθερη είσοδος, ταινίες υποτιτλισμένες στα ελληνικά