Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

fff_thumbnailΤο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος είναι παραγωγή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και αποτελεί ένα σημαντικό και αναγνωρισμένο πολιτιστικό ανοιξιάτικο ραντεβού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το Φεστιβάλ προωθεί τον γαλλόφωνο κινηματογράφο καθώς και τον πολιτισμό, τη γλώσσα και την εικόνα της Γαλλίας στην Ελλάδα. Είναι μια φιλόδοξη εκδήλωση, μια γιορτή για όλους.  

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ συγκεντρώνει μια αντιπροσωπεία καλλιτεχνών οι οποίοι εκπροσωπούν τον γαλλικό κινηματογράφο και προωθούν τις ταινίες οι οποίες πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά.

Το Φεστιβάλ αποτελεί όμως και σημείο συνάντησης και ανταλλαγής ανάμεσα σε έλληνες καλλιτέχνες και γαλλόφωνα ταλέντα και σκοπό έχει να υποστηρίξει τις ελληνικές εταιρίες διανομής προκειμένου να κυκλοφορήσουν οι ταινίες στην Ελλάδα. 

Από το 2011, το Φεστιβάλ προσφέρει δυο βραβεία στις καλύτερες ταινίες:

- Το βραβείο κοινού, το οποίο συμβάλλει στη προώθησης της ταινίας πριν κυκλοφορήσει χάρη στο χρηματικό έπαθλο που χορηγείται από τους συνεργάτες του Φεστιβάλ και το οποίο κερδίζει η Ελληνική εταιρία διανομής της ταινίας.  

- Το βραβείο της κριτικής επιτροπής, το οποίο διανέμεται από μια επιτροπή αποτελούμενη από προσωπικότητες γαλλόφωνες (Έλληνες και Γάλλους) που ψηφίζουν για την καλύτερη ταινία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το site του Φεστιβάλ:  www.festivalfilmfrancophone.gr