Πλατό Media 2 - H πόλη, ο χώρος δράσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας

parole aux createursΠοια η θέση του καλλιτέχνη στην πόλη;

Κύκλος «Ο λόγος στους δημιουργούς»

27.06.2017, 19.30΄ | Café IFG

Ο καλλιτέχνης όλο και περισσότερο εμπλέκεται σε σχέδια που φέρνουν κοντά κατοίκους, πολιτιστικούς παράγοντες, κοινωνικούς λειτουργούς. Πώς ενσωματώνει τα συνδετικά αυτά στοιχεία στην καλλιτεχνική του δημιουργία; Ποιες νέες σχέσεις δημιουργούνται μεταξύ καλλιτεχνών και πολιτών;

Συμμετέχουν:

Ομάδα MU (Rodolphe Alexis και Olivier Le Gal), ακουστικοί πειραματισμοί εν κινήσει, Σπύρος Ανδρεόπουλος, Motus Terrae, θεατρικές διαδρομές μέσα στην πόλη, Ζωή Χατζηγιαννάκη, A-DASH, Βασιλική Σηφοστρατουδάκη, Yellow Brick, και Camille Louis, φιλόσοφος και μέλος της κολεκτίβας Kompost, δραματουργός της Νύχτας της Αισθητικής που εκτυλίχθηκε μεταξύ των IFG και Goethe.

Παρουσίαση: Τζένη Τσιροπούλου, δημοσιογράφος

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση


Οι επαγγελματικές συναντήσεις, Ώρα για μια πρόκληση, τρίμηνα εργαστήρια για νέους επαγγελματίες

Παράλληλα με τις εκπομπές «πλατό media», παρέχεται η δυνατότητα μελέτης σε όσους θέλουν να μοιραστούν τα δημιουργικά τους σχέδια και να δουλέψουν από κοινού πάνω σε νέες πρακτικές. Στα πλαίσια ενός εργαστηρίου με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών, με συντονιστή έναν καλεσμένο και με αφετηρία μια πρακτική μελέτη εργασίας, οι επαγγελματίες θα ανταποκρίνονται συλλογικά σε μια πρόκληση.

Μέσα από αυτές τις συναντήσεις ευελπιστούμε να ενθαρρύνουμε τη διάδοση των πρακτικών και τις συλλογικές δράσεις.

Αποκλειστικά με εγγραφή