Οι Δευτέρες είναι (p)arty!

parole aux createursΛευκή Κάρτα Void & Stéphane Charpentier

Κύκλος «Ο λόγος στους δημιουργούς»

04.12.2017, 19.30' | Auditorium Theo Angelopoulos & Café - IFG

Το Void είναι μία πλατφόρμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας και, μέσω των έργων Ελλήνων και διεθνών οπτικών καλλιτεχνών (εκθέσεις, εγκαταστάσεις, προβολές, έκδοση εντύπων και βιβλίων, παραστάσεις…), επικεντρώνεται στην προώθηση νέων σκηνικών καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Ο Stéphane Charpentier, φωτογράφος και σκηνοθέτης, παράγει τα έργα του κατά τη διάρκεια πολλών ταξιδιών και της διαμονής του σε διάφορες πόλεις (Λυών, Παρίσι, Τουλούζη, Μαδρίτη, Νέα Υόρκη και τώρα στην Αθήνα). Παράγει ένα πολύ προσωπικό φωτογραφικό έργο με ασπρόμαυρη αναλογική μηχανή, αναπαράγει τα αρνητικά και εκτυπώνει τις φωτογραφίες του με τον παραδοσιακό τρόπο σε σκοτεινό θάλαμο. Έτσι, αυξάνεται ο έλεγχος του φωτισμού και ο ίδιος διευρύνει το καλλιτεχνικό του όραμα. Η άφιξή του στην Αθήνα το 2012 συμπίπτει με την έναρξη ερευνών στον τομέα του ήχου (ηχογραφήσεις, συνδημιουργία με το συγκρότημα Oiseaux-Tempête) και στον τομέα του video με ταινίες τέχνης και πειραματικά ντοκιμαντέρ που θυμίζουν έργα του cinéma-vérité.

Η μουσικός Alyssa Moxley (ΗΠΑ/Ιρλανδία) χρησιμοποιεί τον ήχο ως αντικείμενο και εργαλείο κοινής εμπειρίας. Συνθέτει τα soundtracks και τα ηχητικά τοπία μέσω ηχογραφήσεων (fiel drecordings).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1-      Φιλμ/clip που παρουσιάζει το Void
Διάρκεια: 5 λεπτά

2-      Φωτογραφικό φιλμ « Éclairages »του StéphaneCharpentier/με συνοδεία του live της Alyssa Moxley (sound design & field recordings)
Διάρκεια: 22 λεπτά

3-      Ταινία « The divided line »
Του Stéphane Charpentier / με συνοδεία μουσικής σε play-back των Oiseaux-Tempête
Διάρκεια: 20 λεπτά και 50’’

Θα ακολουθήσει dj set από τον Sister Overdrive

Είσοδος ελεύθερη

Το κρασί είναι προσφορά του
Cellier.


Ιστότοποι:

www.void.photo

www.stephane-charpentier.com

www.alyssa-moxley.com