Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες του Institut français - Paris

vivlio(Πρόκειται για διαφορετικό πρόγραμμα από το PAP de l’Institut français d’Athènes - Jacqueline de Romilly !)

Στα πλαίσια της πολιτικής για την υποστήριξη της μετάφρασης των Γάλλων συγγραφέων, το Institut français de Paris, ο πολιτιστικός φορέας του γαλλικού Υπουργείου εξωτερικών, ξεκινάει την δεύτερη για φέτος φάση του Προγράμματος βοήθειας για την αγορά δικαιωμάτων.

Αφορά όλα τα είδη των βιβλίων εκτός από τα εκπαιδευτικά, τα τεχνικά και τα πρακτικά (μαγειρική, ταξιδιωτικοί οδηγοί, κτλ.).

Η ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μήνες μετά την συνεδρίαση της επιτροπής.

Διαβάστε Περισσότερα

Παρίσι - Αθήνα και επιστροφή: Συγγραφείς μεταφραστές

paris athenes12.06.2019, 19.00΄| Ταράτσα - IFG

Από τη διαδικασία της ανάγνωσης μέχρι τη διαδικασία της συγγραφής, οι συγγραφείς εμπνέονται από τα λόγια των άλλων, μερικές φορές σε διαφορετική γλώσσα από τη δική τους. Κάποιοι καθιστούν αυτό το πνευματικό «δούναι και λαβείν» το αντικείμενο της δουλειάς τους: γίνονται μεταφραστές, διαδίδουν στη χώρα τους τη λογοτεχνία ενός άλλου τόπου.

Διαβάστε Περισσότερα

Jean Cocteau: Ένας ηνίοχος της ευρωπαϊκής τέχνης

cocteau14.06.2019, 19.00΄| Αuditorium Theo Angelopoulos – IFG

Παρουσίαση του τεύχους-αφιερώματος του περιοδικού Νέα Εστία, μέσα από ποικίλες εκφάνσεις του πολυειδούς έργου του: τον ποιητικό και θεατρικό λόγο, την πεζογραφία και τη δοκιμιακή γραφή, την κινηματογραφική τέχνη, το εικαστικό σχέδιο, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και την κεραμική.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Philippe Lechermeier ταξιδεύει στην Ελλάδα

LechermeierΠεριοδεία συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας

27.05 - 01.06.2019 | Χανιά - Λάρισα - Αθήνα

Ένας συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας μπαίνει στο μυαλό και την καρδιά των παιδιών με λόγια, εικόνες και ιστορίες. Χάρη σε αυτή του την περιοδεία, το κοινό θα ανακαλύψει τον συναρπαστικό κόσμο του Philippe Lechermeier.

Διαβάστε Περισσότερα

Βραδιά για τον Dominique Grandmont

grandmont thumbnail 19Παρουσίαση βιβλίου

14.05.2019, 19.00΄| Βιβλιοθήκη Octave Merlier - IFG

Μέσα από το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη, ο μείζων Γάλλος ποιητής Dominique Grandmont με την Νίκη των Ηττημένων εισδύει στην τέχνη της ποιητικής, στο τί είναι ποίηση. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη δοκίμιο για τον Καβάφη αλλά για μία ουσιαστική επέμβαση στην ποιητική.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος « Jacqueline de Romilly » από τα ελληνικά προς τα γαλλικά - 2019

romillyΤο 2018, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας αποφάσισε να στηρίξει τη διάδοση του βιβλίου και των Ελλήνων συγγραφέων στον γαλλόφωνο κόσμο καθώς και τη δημοσίευσή τους, με πιο συστηματικό τρόπο. Το 2019, το πρόγραμμα αυτό συνεχίζει.

Κάθε έκδοση στα γαλλικά ενός έργου γραμμένου στα ελληνικά μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αίτησης υποστήριξης, την οποία θα κάνει ο Έλληνας ή ο Γάλλος εκδότης στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Διαβάστε Περισσότερα