Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος « Jacqueline de Romilly » από τα ελληνικά προς τα γαλλικά - 2019

romillyΤο 2018, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας αποφάσισε να στηρίξει τη διάδοση του βιβλίου και των Ελλήνων συγγραφέων στον γαλλόφωνο κόσμο καθώς και τη δημοσίευσή τους, με πιο συστηματικό τρόπο. Το 2019, το πρόγραμμα αυτό συνεχίζει.

Κάθε έκδοση στα γαλλικά ενός έργου γραμμένου στα ελληνικά μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αίτησης υποστήριξης, την οποία θα κάνει ο Έλληνας ή ο Γάλλος εκδότης στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Διαβάστε Περισσότερα

ComicDom Con Athens 2019

comicdom 2019H μεγάλη γιορτή της ένατης τέχνης

19-21.04.2019, 11.00΄-21.30΄ | Ελληνοαμερικάνικη Ένωση & IFG

Από το 2006 το διεθνές φεστιβάλ comics Comicdom Con Athens συνδιοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Comicdom Press και την Ελληνοαμερικανική Ένωση, ενώ από το 2015 στους διοργανωτές αυτής της όμορφης γιορτής προστέθηκε και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Διαβάστε Περισσότερα

12ο Ρεσιτάλ Λατινοαμερικάνικης Ποίησης

latinoΣτο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ποίησης

22.03.2019, 19.30΄ | Αuditorium Theo Angelopoulos – IFG

Το ρεσιτάλ λατινοαμερικανικής ποίησης, για ακόμη μια φορά, θα εμπλουτιστεί και φέτος με την παρουσία της Ευρώπης.

«Η παγκόσμια μέρα Ποίησης αποτελεί την ευκαιρία να τιμήσουμε τους ποιητές, να αναβιώσουμε την προφορική παράδοση των αναγνώσεων ποίησης, να προωθήσουμε την ανάγνωση, τη γραφή και τη διδασκαλία της ποίησης [...]».

Διαβάστε Περισσότερα

Έκθεση «Οι εκδόσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (1945-1995)»

expo_editionsIFAΜια μοναδική εκδοτική περιπέτεια

Στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» - Ανοιχτές Συλλογές

05-25.02.2019 | Βιβλιοθήκη Octave Merlier - IFG
Τρίτη-Παρασκευή: 10.00-19.00 & Σάββατο: 09.00-14.00
Δευτέρα κλειστά

Για πάνω από σαράντα χρόνια, από το 1945 έως το 1995, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ανέπτυξε μια αξιοσημείωτη εκδοτική δραστηριότητα, σε συνεργασία πρώτα με τις εκδόσεις Ίκαρος και μετά κάτω από την ευθύνη του διευθυντή του, τον Octave Merlier, εκδίδοντας στα ελληνικά Γάλλους συγγραφείς ή αντίστροφα, μεταφράζοντας σύγχρονους Έλληνες ποιητές και συγγραφείς.

Διαβάστε Περισσότερα

Ολονυχτία Ανάγνωσης

nuit_lecture_lfh2 Μήνες Ανάγνωσης – 10 Μυθιστορήματα Σε Διαγωνισμό – 1 Επιλεγμένο Μυθιστόρημα

18.01.2019, 18.00΄ | Ελληνογαλλική Σχολή Eugène Delacroix

Οι μαθητές της Β' Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Eugène Delacroix θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση για μία συμμετοχική ανάγνωση ενός ολόκληρου σύγχρονου γαλλόφωνου μυθιστορήματος μπροστά σε κοινό.

Μετά από δυο μήνες ανάγνωσης, ανταλλαγής ιδεών και συζητήσεων, οι μαθητές σας προτείνουν να ξενυχτίσετε μαζί τους με την ανάγνωση του μυθιστορήματος, που θα έχουν επιλέξει να σας διαβάσουν.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες του Institut français - Paris

(Πρόκειται για διαφορετικό πρόγραμμα από το PAP de l’Institut français d’Athènes - Jacqueline de Romilly!)

vivlioΣτα πλαίσια της πολιτικής για την υποστήριξη της μετάφρασης των Γάλλων συγγραφέων, το Institut français de Paris, ο πολιτιστικός φορέας του γαλλικού Υπουργείου εξωτερικών, ξεκινάει την πρώτη για φέτος φάση του Προγράμματος βοήθειας για την αγορά δικαιωμάτων.

Αφορά όλα τα είδη των βιβλίων εκτός από τα εκπαιδευτικά, τα τεχνικά και τα πρακτικά (μαγειρική, ταξιδιωτικοί οδηγοί, κτλ.).

Η ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μήνες μετά την συνεδρίαση της επιτροπής.

Διαβάστε Περισσότερα