Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος « Jacqueline de Romilly » - περίοδος Νοέμβριος 2018

romillyΤο Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες «Jacqueline de Romilly», που επιδοτεί την μετάφραση, ανακοινώνει την έναρξη του για το 2018.

Οι αιτήσεις πρέπει να μας σταλούν μέχρι και την Δευτέρα 01 Οκτωβρίου, μόνο ηλεκτρονικά στο pmouratidou@ifa.gr.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε σε αυτό το αρχείο, που περιέχει την αίτηση καθώς και την λίστα των απαραίτητων εγγράφων που πρέπει να προσκομιστούν.

 

4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος

BALLADE_LITTERAIREΗ γιορτή της ευρωπαϊκής νεανικής λογοτεχνίας και της διαφορετικότητας!

16.09.2017, 11.00 ́-15.00 ́ | Στοά του Bιβλίου

Η βόλτα με τους ευρωπαίους λογοτέχνες συνεχίζεται, με φετινή θεματική τη νεανική λογοτεχνία.

Και  φέτος το φθινόπωρο, το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους των βιβλίων να συναντήσουν συγγραφείς από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Ο περίπατος θα περιλαμβάνει αναγνώσεις,  παιχνίδια, υπογραφές  βιβλίων και άλμπουμ σε διάφορα σημεία της Στοάς.

Διαβάστε Περισσότερα

Βραδιά με τον Salah Stétié

stetieΣτο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

19.09.2017, 19.00 ́ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Ο Salah Stétié,  ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές της γαλλικής γλώσσας, έρχεται στην Αθήνα με την ευκαιρία της έκδοσης στα ελληνικά του βιβλίου του Πνιγμένη τρίλια κορυδαλλού, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Διαβάστε Περισσότερα

Νότια Ευρώπη, λαϊκισμοί και δημοκρατία

Τι εστί λαϊκισμός;

Οικονομική παγκοσμιοποίηση, αύξηση της ανεργίας, οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση πλήττουν σοβαρά τις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Στο πλαίσιο της εθνικής και πολιτισμικής ανασύνθεσης των κοινωνιών, οι λαοί υποκύπτουν στη ξενοφοβία, ενώ απομακρύνονται από τα παραδοσιακά κόμματα.

Οι συνταρακτικές αυτές αλλαγές ευνοούν την ανάπτυξη των λεγόμενων «λαϊκιστικών» κομμάτων. Τι καλύπτει όμως αυτή η ετερογενής έννοια; Εάν, χρησιμοποιώντας τα λόγια του κοινωνιολόγου Alain Touraine, ο λαϊκισμός είναι μία «παιδική ασθένεια της δημοκρατίας», τότε άραγε αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία ή ενδέχεται να την ανανεώσει;

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανοίγει τη συζήτηση, προσκαλώντας Γάλλους διανοούμενους να συζητήσουν με Έλληνες, Ιταλούς και Ισπανούς συναδέλφους τους.

05/05/2015 | Διάλεξη-συζήτηση: Étienne Balibar & Γιάννης Σταυρακάκης
Από το λαϊκισμό στον αντιλαϊκισμό: ιστορία και στρατηγική

Φεστιβάλ Κόμικς Comicdom Con Athens 2015

Takis«Συννεφάκια» στην Αθήνα!

24-26/04/2015 | Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Το Comicdom Press, που ιδρύθηκε το 2004, είναι μια οργάνωση αποκλειστικά αφιερωμένη στα comics.

Από το 2006, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και με εταίρους μεγάλου κύρους, το Co¬micdom διοργανώνει ένα διεθνές φεστιβάλ κόμικς.

Μέσω της εκδήλωσης αυτής, το ελληνικό κοινό θα ανακαλύψει, όπως κάθε χρόνο, ένα διάσημο Γάλλο καλλιτέχνη. που θα συζητήσει μαζί του και θα υπογράψει άλμπουμ. Φετινός προσκεκλημένος είναι ο κομίστας Patrice Killoffer.

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση

http://www.comicdom-con.gr/