Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες του Institut français - Paris

(Πρόκειται για διαφορετικό πρόγραμμα από το PAP de l’Institut français d’Athènes - Jacqueline de Romilly!)

vivlioΣτα πλαίσια της πολιτικής για την υποστήριξη της μετάφρασης των Γάλλων συγγραφέων, το Institut français de Paris, ο πολιτιστικός φορέας του γαλλικού Υπουργείου εξωτερικών, ξεκινάει την πρώτη για φέτος φάση του Προγράμματος βοήθειας για την αγορά δικαιωμάτων.

Αφορά όλα τα είδη των βιβλίων εκτός από τα εκπαιδευτικά, τα τεχνικά και τα πρακτικά (μαγειρική, ταξιδιωτικοί οδηγοί, κτλ.).

Η ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μήνες μετά την συνεδρίαση της επιτροπής.

Διαβάστε Περισσότερα

Η γαλλοφωνία τιμάται στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου 2018 στη Θεσσαλονίκη

salodulivre03-06.05.2018 | Θεσσαλονίκη

Από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα δέκατα πέμπτα γενέθλιά της με τα χρώματα της γαλλοφωνίας.

Περισσότεροι από 30 γαλλόφωνοι συγγραφείς προερχόμενοι από τις 5 ηπείρους θα παρευρεθούν, προκειμένου να παρουσιάσουν το έργο τους, να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και να εξηγήσουν τη σχέση τους με τη γαλλική γλώσσα, μεταξύ των οποίων ο Daniel Maximin, η Barbara Cassin, ο Olivier Guez, ο Metin Arditi, η Brina Svit, ο Γιώργος Πρεβελάκης, ο Sami Tchak, ο Yamen Manaï, η Κατερίνα Δασκαλάκη, η Anna Moï, ο Michel Piquemal, η Dominique Manotti…

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος « Jacqueline de Romilly » από τα ελληνικά προς τα γαλλικά

romilly

Από το 2018, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας αποφασίζει να στηρίξει τη διάδοση του βιβλίου και των Ελλήνων συγγραφέων στον γαλλόφωνο κόσμο καθώς και τη δημοσίευσή τους, με πιο συστηματικό τρόπο.

Κάθε έκδοση στα γαλλικά ενός έργου γραμμένου στα ελληνικά μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αίτησης υποστήριξης, την οποία θα κάνει ο Έλληνας ή ο Γάλλος εκδότης στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Διαβάστε Περισσότερα

Comicdom Con Athens 2018

comicdom_2018Φεστιβάλ comics - Η μεγάλη γιορτή της ένατης τέχνης

20-22.04.2018 | Eλληνοαμερικανική ‘Ενωση & IFG

Από το 2006 το διεθνές φεστιβάλ comics Comicdom Con Athens συνδιοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Comicdom Press και την Ελληνοαμερικανική Ένωση, ενώ το 2015 στους διοργανωτές προστέθηκε και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Στις δραστηριότητες της Comicdom Press, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η δανειστική βιβλιοθήκη κόμικς Athens Comics Library, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ο ομώνυμος εκδοτικός οίκος.

Διαβάστε Περισσότερα

11ο Ρεσιτάλ Λατινοαμερικανικής Ποίησης

nerudaΤο ρεσιτάλ ποίησης, εμπλουτισμένο φέτος με την παρουσία της Ευρώπης, τιμά την ποιητική ποικιλομορφία.

12.03.2018, 19.00΄| Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

To Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Cervantes, το Goethe-Institut και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, συμμετέχει στην ενδέκατη εκδήλωση λατινοαμερικανικής ποίησης.

Διαβάστε Περισσότερα

O David Foenkinos στην Aθήνα

charlotte_foenkinosΣαρλότ

01.02.2018, 20.30΄| Βιβλιοπωλείο Iανός, Σταδίου

Με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του μυθιστορήματός του Σαρλότ, ο David Foenkinos έρχεται στην Αθήνα για μια βραδιά γνωριμίας με το κοινό. Η μεταφράστρια του βιβλίου και ιστορικός του Ολοκαυτώματος, Οντέτ Βαρών-Βασάρ θα παρουσιάσει τον συγγραφέα και θα συζητήσει μαζί του.

Διαβάστε Περισσότερα