Ο Gilbert Sinoué στην Αθήνα

gilbert_sinoueΟ Προφήτης του Θεού – η ζωή του Μωάμεθ

18.01.2017, 21.00΄ | Public Café Σύνταγμα

Με αφορμή την έκδοση του μυθιστορήματός του Ο προφήτης του Θεού - Η ζωή του Μωάμεθ, ο Gilbert Sinoué –καλεσμένος του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, των Εκδόσεων Ψυχογιός και των καταστημάτων Public, επισκέπτεται την Αθήνα για να συναντήσει τους αναγνώστες του.

«Μεδίνα, 672. Έχουν περάσει ήδη σαράντα χρόνια από τότε που ο Προφήτης παρέδωσε την ψυχή του στον Ύψιστο. Οι περισσότεροι από εκείνους που τον γνώρισαν έχουν χαθεί. Κάποιοι έχουν πεθάνει, άλλοι έχουν σκορπιστεί στην απεραντοσύνη της Ανατολής. Όλοι, εκτός από έναν άνθρωπο, έναν γέροντα. Είναι ο τελευταίος μάρτυρας. Η ύστατη ανάμνηση.
Ένας νεαρός γραφέας, ο Hussein Abdel Jawad, καλπάζει με το άλογό του στην έρημο. Ο καιρός πιέζει. Είναι πεπεισμένος ότι ο ίδιος ο Ύψιστος του έχει αναθέσει μια ιερή αποστολή: να καταγράψει τις αναμνήσεις του γέροντα για να τις μεταβιβάσει στον κόσμο. Θα φτάσει εγκαίρως ο Jawad; Ο μαθητής θα μπορέσει να θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια τα λόγια του Μωάμεθ;»

Με το απαράμιλλο ταλέντο του συγγραφέα καιτου γλαφυρού αφηγητή, ο Gilbert Sinoué ξαναζωντανεύει τη ζωή του Μωάμεθ, οι πράξεις και τα κατορθώματα του οποίου αποτελούν πηγή έμπνευσης για πάνω από ένα δισεκατομμύριο άντρες και γυναίκες.
Ένα παθιασμένο αφήγημα που μας μεταφέρει στη χαραυγή της σύγχρονης εποχής.

Είσοδος ελεύθερη, διαδοχική μετάφραση

www.public.gr