Ο Michel Volkovitch και Tο Μέλι των αγγέλων

VolkovitchΈνας εκδοτικός οίκος για το ελληνικό βιβλίο

Μεταφραστής εδώ και πολλές δεκαετίες, με 250 μεταφρασμένους συγγραφείς στο ενεργητικό του, ο Michel Volkovitch συνέβαλε αποφασιστικά στη διάδοση της νεοελληνικής λογοτεχνίας στη Γαλλία.

16.10.2018 | Βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο

Η επιθυμία του Michel Volkovitch να φέρει στο προσκήνιο τον πλούτο αλλά και την ποικιλομορφία των ελληνικών φωνών, τον οδήγησε, το 2013, να ιδρύσει τον δικό του εκδοτικό οίκο, Το Μέλι των αγγέλων, στον οποίο δημοσιεύονται αποκλειστικά και μόνο έργα Ελλήνων συγγραφέων. Κλασικοί και σύγχρονοι δημιουργοί περιλαμβάνονται στο κατάλογό του και κυρίως, έργα που οι περισσότεροι εκδότες διστάζουν να δημοσιεύσουν ή δημοσιεύουν ελάχιστα: ποίηση, νουβέλα, σύγχρονο θέατρο.

Τον Οκτώβριο του 2018, Το Μέλι των αγγέλων κλείνει 5 χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει τον 50ό τίτλο του και τον 100ό συγγραφέα του. Με την ευκαιρία αυτή, το Λεξικοπωλείο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σας προσκαλούν να συναντήσετε, μαζί με πολλούς συγγραφείς που έχουν βρει τη θέση τους στις σειρές του εκδοτικού του οίκου, έναν μεταφραστή και εκδότη που το πάθος του για το ελληνικό βιβλίο μοιάζει να υπαγορεύεται από μια υψηλή αίσθηση ανάγκης.

Παρουσιάζει η Ελένη Ζέρβα, μεταφράστρια

Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες: www.lexikopoleio.com