Κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

Jeunesse InnovanteΟι επιχειρηματίες της αλλαγής

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνεχίζει το φθινόπωρο τον κύκλο «Η νεολαία που καινοτομεί», αναδεικνύοντας τους νέους επιχειρηματίες της αλλαγής που είναι αποφασισμένοι να βρουν λύσεις, απαντώντας στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις του 21ου αιώνα.

To Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, επιθυμώντας να προβάλει αυτή τη θετική δυναμική που στοχεύει να ξανακάνει τον κόσμο γοητευτικό, δίνει τον λόγο σε νέους Έλληνες και Γάλλους που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να επινοήσουν ένα νέο κοινωνικό μοντέλο, πιο συνεργατικό, πιο αλληλέγγυο και με μεγαλύτερο σεβασμό στο περιβάλλον. Ο σκοπός του κύκλου αυτού είναι να δημιουργήσει ένα δίκτυο ανταλλαγής ορθών πρακτικών και να εμπνεύσει τους νέους Έλληνες και Γάλλους να φτιάξουν μαζί θετικά σχέδια που θα δίνουν τη δυνατότητα να σκεφτούμε διαφορετικά τις δύο χώρες μας.

Μετά την επιτυχία της εκδήλωσης της 16ης Ιουνίου, όπου είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τους πρωτοπόρους της κοινωνικής καινοτομίας στη Γαλλία και την Ελλάδα, οι δύο επόμενες συναντήσεις του κύκλου θα είναι αφιερωμένες στην καινοτομία στο περιβάλλον και στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.  

Στις βραδιές αυτές, που θα συντονίζει ο MathieuBaudinαπό το Institutdesfuturssouhaitables, θα παρουσιαστεί μια σειρά από σχέδια, ενώ θα υπάρχει και ένα μουσικό και γαστρονομικό διάλειμμα που θα βοηθήσει στη δικτύωση των παρευρισκομένων.

 

29.09.2016, 19.00' - 22.00' | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Η περιβαλλοντική καινοτομία

H Γαλλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της περιβαλλοντικής καινοτομίας και όλο το 2015 ήταν η χώρα-πρέσβειρα της ενεργειακής και οικολογικής μετάβασης, ιδιαίτερα με τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα (COP21). Στις 29 Σεπτεμβρίου οι φορείς περιβαλλοντικά καινοτόμων σχεδίων θα έρθουν να παρουσιάσουν τις πρωτότυπες επινοήσεις τους με στόχο να δημιουργήσουν την κοινωνία χωρίς άνθρακα.

 

15.12.2016, 19.00' - 22.00' | Auditorium Theo Angelopoulos- IFG

Ομορφαίνουμε την πόλη και τη ζωή μας - καινοτομία των πολιτών

Η τέταρτη συνάντηση της «Νεολαίας που καινοτομεί» θα γίνει τον Δεκέμβριο και θα είναι αφιερωμένη στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.