3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της FIPF : «Γαλλικά, πάθος για το αύριο!»

congres_201904-08.09.2019 | Lycée Léonin de Nea Smyrni

Η Διεθνής Ομοσπονδία Καθηγητών Γαλλικής (FIPF), ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδος (APF FU) και ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (APLF DU), σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, με πανεπιστήμια, με επίσημους εκπαιδευτικούς φορείς της Ελλάδας καθώς και με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (OIF) και των Γαλλόφωνων Πρεσβειών στην Ελλάδα, διοργανώνουν το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της FIPF : «Γαλλικά, πάθος για το αύριο!» που θα διεξαχθεί στην Αθήνα με την παρακάτω θεματική: «Στοχασμοί σχετικά με τη θέση της γαλλικής γλώσσας στις μεταβαλλόμενες κοινωνίες».

Διαβάστε Περισσότερα

Ημερίδα επιμόρφωσης APF-FU Grèce: «Η πραγματική ζωή στο σχολείο»

apf09.02.2019, 10.00-14.00' | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Τις διαλέξεις διοργανώνει ο Σύλλογος καθηγητών γαλλικής γλώσσας Ελλάδος.

Πρόγραμμα
10.00-11.30 : «Δυσφορία στην εκπαίδευση»
Ομιλήτρια: Ελένη Κουκούλη, ψυχολόγος-εκπαιδευτικός

Διαβάστε Περισσότερα

14ο Ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο

seminaireΠοιες οι παιδαγωγικές προκλήσεις για τον διδάσκοντα της γαλλικής γλώσσας;

04-07.09.2018 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Η διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας, σε ένα πλαίσιο όπου η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας περιορίζεται συχνά στην αξιοποίησή της στην αγορά εργασίας, αποτελεί σήμερα πραγματική πρόκληση: ο εκπαιδευτικός καλείται να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να μεταδώσει το πάθος που καθόρισε την επαγγελματική του επιλογή.

 

Διαβάστε Περισσότερα

2o Διεθνές συνέδριο « Méthodal 2018 »: Μεθοδολογία στην εκμάθηση των γλωσσών: προς την παιδαγωγική, διδακτική και γλωσσολογική αριστεία

meth02-05.09.2018 | Makedonia Palace, Θεσσαλονίκη

70 Εισηγήσεις, Ανακοινώσεις, Slams & Εργαστήρια, oμιλητές από 30 xώρες

H διαφοροποίηση των επιστημών που συμβάλουν στην εξέλιξη των σύγχρονων προσεγγίσεων της διδασκαλίας/εκμάθησης των ξένων γλωσσών και πολιτισμών, δημιουργεί την ανάγκη για ενίσχυση των ανταλλαγών μεταξύ ερευνητών διαφορετικών επιστημών.
Αυτοί είναι κυρίως ερευνητές από το χώρο των παιδαγωγικών επιστημών (τεχνικές εκπαίδευσης, κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, φιλοσοφία της εκπαίδευσης, ψυχολογία της εκπαίδευσης, παιδαγωγική πολιτική, τεχνολογία της εκπαίδευσης), των επιστημών και τεχνολογιών επικοινωνίας, της γλωσσολογίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Επιμορφωτικό εργαστήριο: « Μαθαίνοντας και διδάσκοντας με το TV5MONDE: η παιδαγωγική μέθοδος για κοινό προσφύγων»

Formation_TV5MONDE_APF19 & 20.06.2018 (17.00-20.00μμ) | ONG Solidarity Now, Δομοκού 2

Εισηγήτρια: Émilie LEHR, πιστοποιημένη επιμορφώτρια TV5MONDE

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

1. Παρουσίαση: Διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο και δοκιμασμένη από δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές, η μέθοδος « Μαθαίνοντας και διδάσκοντας τα γαλλικά με το TV5MONDE» βασίζεται στην χρήση αυθεντικών οπτικοακουστικών αρχείων καθώς και σε πηγές της ιστοσελίδας tv5monde.com. Το εργαστήριο αυτό παρουσιάζει την ποικιλομορφία των διαθέσιμων πόρων του TV5MONDE καθώς και τους διαφορετικούς τρόπους αξιοποίησής τους για κοινό προσφύγων, με σκοπό να διευκολύνει την χρήση του εργαλείου « Ici, ensemble » και την πρόσβαση στην μεθοδολογία του «Apprendre et enseigner le français avec TV5MONDE».

Διαβάστε Περισσότερα