Έναρξη του παιδαγωγικού διαδικτυακού ραδιοφώνου του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος: δίνουμε πνοή στα γαλλικά μέσα από το ραδιόφωνο

web_radioΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μία νέα πρωτοβουλία αναπτύσσει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, εγκαινιάζοντας ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο στην υπηρεσία της εκμάθησης και της προώθησης της γαλλικής γλώσσας.

Από τις 28 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2016, πάνω από σαράντα καθηγητές γαλλικής γλώσσας απ’ όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν ειδικό σεμινάριο ραδιοφωνικής παραγωγής για την τάξη των γαλλικών υπό την καθοδήγηση του κυρίου Gérard Colavecchio, υπεύθυνου του Τμήματος διαδικτύου και οπτικοακουστικών μέσων του Κέντρου διασύνδεσης της διδασκαλίας με τα μέσα ενημέρωσης (CLEMI) του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας.

Οι δύο ομάδες καθηγητών που σχηματίστηκαν και που αποτελούν πλέον «ομάδες αναφοράς», έμαθαν κατά τη διάρκεια του διήμερου σεμιναρίου τεχνικές ακρόασης, ανάλυσης ήχου, συγγραφής για το ραδιόφωνο, μαγνητοσκόπησης και μοντάζ, καθώς επίσης και πώς να παράγουν και να πραγματοποιούν μια ραδιοφωνική εκπομπή σε συνθήκες ζωντανής αναμετάδοσης.

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στις 16.00 μμ πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πρώτοι φίλοι και γνωστοί, μέσα από την πλατφόρμα MIXLR (www.mixlr.com). Οι εκπομπές που μαγνητοσκοπήθηκαν κατεβάστηκαν στην νέα πλατφόρμα audioblogτου Γαλλικού Ινστιτούτου με το προσωρινό χαρακτηριστικό όνομα, AthenaVox.

Εάν επιθυμείτε και εσείς να ακούσετε αυτές τις εκπομπές επισκεφτείτε το http://audioblog.arteradio.com/blog/3047087/athenavox/.

Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στις «Ποιο ραδιοφωνικές τάξεις όλων των εποχών» και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος που θα φιλοξενήσει προσεχώς τις ραδιοφωνικές εκπομπές που θα δημιουργήσουν στα σχολεία έλληνες μαθητές που μαθαίνουν γαλλικά!