Σχολικές προβολές της Comédie-Française στην οθόνη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

CF19_12_1719.12.2019 (09.30'-13.00') | Auditorium Theo Angelopoulos

Το Τμήμα Εκπαιδευτικής Συνεργασίας και το Τμήμα Μορφωτικής Δράσης του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος σας προσκαλούν να ανακαλύψετε με τους μαθητές σας ένα θεατρικό έργο του Μολιέρου από την σκηνή της Comédie-Française : τον Μισάνθρωπο. Η μαγνητοσκοπημένη αναμετάδοσή του (με ελληνικούς υπότιτλους) θα τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές της Γαλλίας.

Διαβάστε Περισσότερα

«Μνήμη και τοπική ιστορία». Βιωματικά σεμινάρια

athina_kapoteΤετάρτη 25.10.2017, 16.00μμ-19.00μμ

Η Παιδαγωγική ομάδα «Το Σκασιαρχείο. Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας» σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και τη Διεύθυνση Π.Ε Α΄Αθηνών δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν βιωματικά σεμινάρια με θέμα «Μνήμη και τοπική ιστορία».

Διαβάστε Περισσότερα

Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2017: μία επιλογή από τις καλύτερες φωτογραφίες που δημιούργησαν μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου από όλη την Ελλάδα εκτίθενται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

expo_franco1701-18.09.2017 | Café de l’IFG

Για άλλη μία χρονιά, το Διαγωνισμός της Γαλλοφωνίας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το τμήμα εκπαιδευτικής συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, με την ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συγκέντρωσε πάνω από 3000 συμμετέχοντες και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν έργα εξαιρετικής αισθητικής και πρωτοτυπίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Σχολική κινητικότητα: συμμετοχή του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης στην διοργάνωση του « Printemps des lycéens et apprentis »

pdl17-20 Μαΐου 2017 | Aubagne (Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή) | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δέκα μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης (Φιλοθέη Αγγελίδου, Μαρία Ελίζα Κοντογιάννη, Ειρήνη Στράτου, Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος, Γιώργος Βαρβιτσιώτης, Δημήτρης Βαβουλιώτης, Εμμανουήλ Γιαννικουρής, Παναγιώτης Καραγιάννης, Αλέξανδρος Σκλάβος, Γρηγόρης Φρέσκος) συνοδευόμενοι από δύο εκπαιδευτικούς (Ελένη Σκαρέντζου, καθηγήτρια γαλλικών και Μαρία Μελαχροινού, καθηγήτρια μουσικής) συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή της Άνοιξης και της Νεολαίας, που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Μάιο εδώ και 25 χρόνια, από την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή.

Διαβάστε Περισσότερα

Εισαγωγή στην χρήση του παιδαγωγικού διαδικτυακού ραδιοφώνου στην τάξη των γαλλικών

AtelierWebradio26.06.2017, 17.00-20.00 | Βιβλιοπωλείο Le Livre Ouvert, Μαυρομιχάλη 9 (αίθουσα επιμορφώσεων 4ος όροφος)

Τον Ιανουάριο του 2016 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εγκαινίασε ένα παιδαγωγικό διαδικτυακό ραδιόφωνο στην υπηρεσία της εκμάθησης και της προώθησης της γαλλικής γλώσσας.

Πάνω από σαράντα καθηγητές γαλλικής γλώσσας απ’ όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν το τετραήμερο ειδικό σεμινάριο ραδιοφωνικής παραγωγής για την τάξη των γαλλικών υπό την καθοδήγηση του κυρίου Gérard Colavecchio, υπεύθυνου του Τμήματος διαδικτύου και οπτικοακουστικών μέσων του Κέντρου διασύνδεσης της διδασκαλίας με τα μέσα ενημέρωσης (CLEMI) του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας.

Διαβάστε Περισσότερα