Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας:

jourduprofΚάλεσμα για την συλλογή μαρτυριών, εκθέσεις εμπειριών και καλών πρακτικών

28.11.2019 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Κατά την ομιλία του για τη γαλλοφωνία τον Μάρτιο του 2018, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξέφρασε την επιθυμία ανάδειξης του έργου των εκπαιδευτικών γαλλικής γλώσσας, προτείνοντας μεταξύ άλλων δράσεων, την «καθιέρωση μίας Παγκόσμιας Ημέρας του Εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας».

Η ημερομηνία που ορίστηκε για τον εορτασμό της φετινής παγκόσμιας ημέρας είναι η 28η Νοεμβρίου. Το θέμα που επιλέχθηκε είναι «καινοτομία και δημιουργικότητα». Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.lejourduprof.com

Δείτε το κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας της Ελλάδας εδώ

Ψηφιακός Νοέμβρης

nov_numΈνα καινούριο ετήσιο ραντεβού

Νοέμβριος 2019 | IFG

Ο «Ψηφιακός Νοέμβρης» είναι ένα καινούριο ετήσιο ραντεβού αφιερωμένο στην ψηφιακή δημιουργία, στις καινοτόμες πρακτικές όπου όλοι καλούνται να παίξουν, να δοκιμάσουν, να ανακαλύψουν και να ανταλλάξουν.

Διαβάστε Περισσότερα

Από την γλωσσική ποικιλότητα στην προσέγγιση της πολυγλωσσίας

diversite_plurilinguismeΠροβληματισμοί και προοπτικές | ΒΙΝΤΕΟ

01.10.2019 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Ζούμε σ' έναν κόσμο κατ' εξοχήν πολυγλωσσικό στον οποίο η κινητικότητατων πολιτών διαμορφώνει πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα. Καθίσταται λοιπόν αναγκαίο να διερευνηθεί το πώς άλλες γλώσσες, εκτός της μητρικής, μπορούν να βοηθήσουν στη γνωστική ανάπτυξη και να αποτελέσουν εφόδιο και όχι τροχοπέδη. Η πρόκληση που αντιμετωπίζει το σύγχρονο ελληνικό σχολείο είναι ο δημιουργικός διάλογος των γλωσσών και των πολιτισμών.

Διαβάστε Περισσότερα

36ος διεθνής διαγωνισμός νέου συγγραφέα γαλλικής γλώσσας

pijeΔιαγωνισμός Διηγήματος 2020

Είστε μεταξύ 16 και 26 χρόνων, μοιράζεστε το πάθος για τη γραφή, ονειρεύεστε μία μέρα τα κείμενά σας να διαβαστούν και να εκδοθούν; Ο Διεθνής Διαγωνισμός του Νέου Συγγραφέα στη Γαλλική Γλώσσα είναι για εσάς…

Στείλτε το κείμενό σας μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2020

Ανέκδοτα έργα μυθοπλασίας, σε πεζό λόγο (νουβέλες, παραμύθια, αφηγήματα) γραμμένα στη γαλλική γλώσσα.

Διαβάστε Περισσότερα

Europ’Raid, η μεγάλη ευρωπαϊκή περιπέτεια aventure raid, κάνει στάση στην Ελλάδα

europRaid05.08.2019 | Πρέβεζα
06.08.2019 | Καρτόδρομο Αφίδνες
07.08.2019 | Γρεβενά

260 πληρώματα και 800 συμμετέχοντες κάνουν στάση στην Ελλάδα στο πλαίσιο ράλι αλληλεγγύης προς όφελος μαθητών σχολείων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Αλβανίας, της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας.

Διαβάστε Περισσότερα