ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για την επικαιρότητά μας, στείλτε μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση sce@ifa.gr για να λαμβάνετε το newsletter και τις προσκλήσεις μας.

Η γιορτή της Γαλλοφωνίας

francophonie 2017ΙΣΤΟΡΙΕΣ / ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ: η γαλλοφωνία επινοεί και σκέφτεται! | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η φαντασία, το όνειρο και η παιδικότητα δίνουν το παρόν τον Μάρτιο του 2017: θα διηγηθούμε ιστορίες, θα επανεξετάσουμε τα παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας και χωρίς φόβο θα συνομιλήσουμε με τον κακό λύκο! Στις μεγαλύτερες τάξεις, ο Διαγωνισμός της Γαλλοφωνίας προσκαλεί να ανατρέξουμε στις αναμνήσεις της σύγχρονης Ελλάδας και να εκφραστούμε μέσα από αυτές. Να ανακαλύψουμε τις εικόνες που αναδύονται μέσα από την μνήμη.

Συναυλίες, συναντήσεις με συγγραφείς, εργαστήρια, εκθέσεις θα μας φέρουν κοντά καθ’όλη τη διάρκεια του μήνα. Οι δράσεις αυτές διοργανώνονται σε συνεργασία με τις πρεσβείες και αντιπροσωπείες κρατών μελών του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (ΔΟΓ). Διεξάγονται στα Γαλλικά Ινστιτούτα Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Πάτρας.

Διαβάστε Περισσότερα

Διημερίδα επιμόρφωσης: «επιστημονική κατάρτιση και ψυχική ευημερία του εκπαιδευτικού»

pasykaga18 & 19 Φεβρουαρίου 2017 | 26ο ΓΕΛ Αθήνας (Μαρασλή 8-10 & Σουηδίας)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου, διοργανώνει την καθιερωμένη διημερίδα επιμόρφωσής, με βιωματικά εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών, Διδακτικής, Παιδαγωγικής, Συμβουλευτικής και Καινοτόμων Δράσεων, για όλους τους καθηγητές γαλλικής φιλολογίας αλλά και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, καθώς και δάσκαλους και νηπιαγωγούς. Τα βιωματικά σεμινάρια στοχεύουν στον εμπλουτισμό των διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών, καθώς και στην προσωπική βελτίωση και ηθική στήριξη των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε Περισσότερα

Επιστημονική Ημερίδα: «Η παρουσία του Αντρέ Μαλρώ στην Ελλάδα»

Την Ημερίδα διοργανώνει ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

18.02.2017, 10.00'-15.00' | Auditorium Theo Angelopoulos, IFG

Πολυτιμημένος Υπουργός, ειδικός στην Τέχνη, διάσημος και αναγνωρισμένος συγγραφέας, ο Αντρέ Μαλρώ σε μία προσπάθεια «πραγματοποίησης του ονείρου της Γαλλίας, να αναβιώσει το μεγαλείο του παρελθόντος, να δώσει ζωή στο μεγαλείο του παρόντος και να υποδεχτεί το μεγαλείο του κόσμου» (συνέντευξη τύπου της 8ης Απριλίου 1959), επισκέφτηκε την Αθήνα στις 28 Μαΐου 1959.

Διαβάστε Περισσότερα

Δυσφορία στο σχολείο

gerer les differencesΚύκλος «Εκπαίδευση του σήμερα και του αύριο»

13 & 14.01.2017 | IFG

Οι συναντήσεις αυτού του κύκλου διοργανώνονται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Συμμετέχουν στελέχη της εκπαίδευσης, κοινωνιολόγοι, φιλόσοφοι, πανεπιστημιακοί, ψυχολόγοι και ψυχαναλυτές. Οι συναντήσεις αυτές ανοικτές σε όλους.

Καινοτομία: στο πρώτο μέρος, παρακολουθήστε τις ερμηνείες νεαρών μουσικών, μαθητών του διάσημου Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης.

Διαβάστε Περισσότερα