Εισαγωγή στην χρήση του παιδαγωγικού διαδικτυακού ραδιοφώνου στην τάξη των γαλλικών

AtelierWebradio26.06.2017, 17.00-20.00 | Βιβλιοπωλείο Le Livre Ouvert, Μαυρομιχάλη 9 (αίθουσα επιμορφώσεων 4ος όροφος)

Τον Ιανουάριο του 2016 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εγκαινίασε ένα παιδαγωγικό διαδικτυακό ραδιόφωνο στην υπηρεσία της εκμάθησης και της προώθησης της γαλλικής γλώσσας.

Πάνω από σαράντα καθηγητές γαλλικής γλώσσας απ’ όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν το τετραήμερο ειδικό σεμινάριο ραδιοφωνικής παραγωγής για την τάξη των γαλλικών υπό την καθοδήγηση του κυρίου Gérard Colavecchio, υπεύθυνου του Τμήματος διαδικτύου και οπτικοακουστικών μέσων του Κέντρου διασύνδεσης της διδασκαλίας με τα μέσα ενημέρωσης (CLEMI) του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας.

Οι καθηγητές αυτοί αποτελούν πλέον «ομάδες αναφοράς» έτοιμες να μοιραστούν με τους συναδέλφους τους τις τεχνικές ακρόασης, ανάλυσης ήχου, συγγραφής για το ραδιόφωνο, μαγνητοσκόπησης και μοντάζ, καθώς επίσης και πώς να παράγουν και να πραγματοποιούν μια ραδιοφωνική εκπομπή σε συνθήκες ζωντανής αναμετάδοσης, μέσα από μία σειρά εργαστηρίων που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και οι συνεργάτες του σε όλη την Ελλάδα.

Ο Νικόλας Σαφάρης, εκπαιδευτής, παιδαγωγικός συντονιστής & καθηγητής γαλλικής γλώσσας, θα πραγματοποιήσει το πρώτο τρίωρο εργαστήριο μύησης, την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 (17.00-20.00) στο βιβλιοπωλείο LeLivreOuvert. Στόχοι του εργαστηρίου: η γνωριμία με το παιδαγωγικό διαδικτυακό ραδιόφωνο μέσα από τις παραμέτρους υλοποίησής του, η εξοικείωση με τις τεχνικές ηχογράφησης και μοντάζ μίας ραδιοφωνικής εκπομπής.

Οι καθηγητές που θα συμμετάσχουν στην επιμόρφωση θα πρέπει να διαθέτουν τον δικό τους φορητό Η/Υ.

Συμμετοχή δωρεάν κατόπιν εγγραφής στο 210.36.29.703 ή ηλεκτρονικά:info@lelivreouvert