Πρόγραμμα νέας σχολικής χρονιάς 2018: εκδηλώσεις για μαθητές τον Οκτώβριο 2018 στο ΓΙΕ

MatineesΑγαπητοί εκπαιδευτικοί γαλλικής γλώσσας,

Για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει, υπό τον τίτλο «Τα μαγεμένα πρωινά του Γαλλικού Ινστιτούτου», εκδηλώσεις αφιερωμένες στους εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας και στις τάξεις μαθητών τους!
Οι εγγραφές ξεκίνησαν ήδη! Οι θέσεις είναι περιορισμένες βάση χωρητικότητας του Auditorium Theo Angelopoulos. Κάντε άμεσα εγγραφή της τάξης σας!
Επικοινωνία: sce@ifa.gr

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Η ομάδα του Τμήματος εκπαιδευτικής συνεργασίας

Tα μαγεμένα πρωινά του Γαλλικού Iνστιτούτου αφιερωμένα στις παραστατικές τέχνες

Το Γαλλικό Ινστιτούτο ανοίγει την σκηνή του auditorium Theo Angelopoulos στα νέα γαλλόφωνα ταλέντα της Ελλάδας: θεατρικές παραστάσεις, ρεσιτάλ ανάγνωσης, τραγούδι. Απευθυνόμενοι στο σχολικό κοινό, επιζητούμε να αναδείξουμε τον πλούτο της γαλλόφωνης καλλιτεχνικής δημιουργίας που ανθίζει στο σχολικό και πανεπιστημιακό περιβάλλον μέσα από την δίγλωσση ελληνογαλλική διάστασή της.

Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

matinee_fantastique11.10.2018 | «Φανταστικó» πρωινό- miroir, mon beau miroir

Ένα θεατρικό πρωινό που προτείνει η θεατρική ομάδα Opsis !, σε συνεργασία με τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης

Συγγραφή και σκηνοθεσία του Jean-Paul Michel (2018), με τους Γιάννη Χασουλίδη, Νικόλ Ιακωβάκη, Ηλιάνα Φιορεντή και Νίκο Μετσίνη

Εμπνευσμένη σε ελεύθερη απόδοση, από αναγνωρισμένα έργα της φανταστικής λογοτεχνίας όπως τα φανταστικά διηγήματα του Théophile Gauthier, τα Παραμύθια του Hoffmann, τον Πανικό και άλλα διηγήματα του Guy de Maupassant, ή τον Ερωτευμένο Διάβολο του Cazotte, το έργο βυθίζει τον θεατή στον κόσμο των πατρογονικών πεποιθήσεων, φέρνοντάς τον συνεχώς αντιμέτωπο με το δίλημμα μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, λογικής και παραλόγου.

Μετά από τον ξαφνικό θάνατο της συζύγου του Μαρκέλλα, ο Σαρλ κυριεύεται από την λύπη. Νιώθοντας την παρουσία ακόμη και την επιρροή της στη ζωή του, δείχνει να πλησιάζει τα σύνορα της τρέλας. Από το συναίσθημα μίας πραγματικής παρουσίας δίπλα του, η οποία μεταμορφώνεται σταδιακά σε πεποίθηση, το έργο αντλεί το βασικό μέρος της θεματολογίας του με κυρίαρχο ερώτημα εκείνο της ζωής μετά το θάνατο και της αγάπης άνευ ορίων .

Κοινό: μαθητές Λυκείου

Με ελληνικούς υπέρτιτλους


matinee_poetique24.10.2018 | Ποιητικό πρωινό: «Ανακαλύπτοντας τα έργα των chantefables
και chantefleurs» | Αφιέρωμα στον ποιητή Robert Desnos

Ρεσιτάλ ανάγνωσης έργων από τον Éric Cénat (Théâtre de l'Imprévu) με τη συμμετοχή μαθητών-αναγνωστών 5 ελληνικών σχολείων

Προσκεκλημένος καλλιτέχνης: Éric Cénat, σκηνοθέτης, ηθοποιός και διευθυντής της θεατρικής ομάδας « Théâtre del’Imprévu »

Κοινό: μαθητές Δημοτικού / ευρύτερο σχολικό κοινό

Αναγνώσεις στα γαλλικά

Είσοδος ελεύθερη | Κρατήσεις μέχρι τις 20.09.2018 στο sce@ifa.gr