Αθλητική ακεραιότητα και διαφάνεια

athlitiki akeraiotita diafaniaΑντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες μάστιγες στον αθλητισμό| ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16.11.2016, 14.00'-21.00' | Auditorium Theo Angelopoulos, IFG

Tα στημένα παιχνίδια, τα παράνομα αθλητικά στοιχήματα, το ντόπινγκ προσβάλλουν τις βασικές αξίες του αθλητισμού: την ακεραιότητα, τη διαφάνεια, την ηθική, το ευ αγωνίζεσθαι, το απρόβλεπτο του αποτελέσματος. Οι παρατυπίες αυτές δεν υπονομεύουν μόνο την αξιοπιστία του αθλητισμού, καθώς σ’ αυτές εμπλέκεται συχνά το διεθνές οργανωμένο έγκλημα, αλλά αποτελούν επίσης μια κοινωνικοπολιτισμική, πολιτική και οικονομική απειλή για την κοινωνία μας και γενικότερα για τα ευρωπαϊκά κράτη. Για τον λόγο αυτό το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος αποφάσισε να αναδείξει τα παραπάνω ζητήματα μέσα από τη διοργάνωση ενός πρωτότυπου δημόσιου διαλόγου.

Διαβάστε Περισσότερα

EURO 2016 : Παιχνίδι Διαγωνισμός «Ανακαλύπτοντας την Γαλλία, διοργανώτρια χώρα»

euroΤο EURO 2016 διεξάγεται στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2016.

51 ποδοσφαιρικοί αγώνες θα λάβουν χώρα στα στάδια 10 γαλλικών πόλεων.

Ανακαλύψτε τη Γαλλία και τις 10 αυτές πόλεις με ένα απλό κλικ, απαντώντας στις ερωτήσεις που θα αναρτηθούν στην σελίδα Facebook του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Ίσως να είστε εσείς ο τυχερός που θα κερδίσει μία μπάλα στα επίσημα χρώματα της διοργάνωσης EURO 2016 με την υπογραφή διάσημων ποδοσφαιριστών!

Δείτε τους κανόνες του παιχνιδιού – διαγωνισμού

Επίσημη ιστοσελίδα του Euro 2016: http://fr.uefa.com/uefaeuro/

Ευρωπαϊκό Τουρνουά Ποδοσφαίρου – Μάιος 2016

 foot_europeen14 Μαΐου 2015 | Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά

Το 7ο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Ποδοσφαίρου διοργανώθηκε φέτος με αφορμή το EURO 2016 που θα διεξαχθεί φέτος το καλοκαίρι στη Γαλλία, την Ημέρα της Ευρώπης και τον εορτασμό των 35 χρόνων της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά, υπό την αιγίδα της ΑΕ Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, κου Christophe Chantepy, με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Διαβάστε Περισσότερα