Συνεργατικοτήτα στο σχολείο... Γιατί και πώς

freinet_1_thumbnailΚύκλος «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο»

Σταυροδρόμια και ανταλλαγή εμπειρίας στην παιδαγωγική Freinet ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα

31.10 & 01.11.2019 | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η παιδαγωγική ομάδα για την προώθηση της παιδαγωγικής Freinet στην Ελλάδα Το Σκασιαρχείο διοργανώνουν δύο ημέρες συναντήσεων γύρω από τη θεματική της συνεργατικότητας στο σχολείο.

Με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α', Β', Γ', Δ' Αθήνας και Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα

Μια «ξεχωριστή» μέρα αφιερωμένη στο σχολείο της συμπερίληψης

inclusion_scolaireΚύκλος «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο»

20 & 21.03.2019 | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

20.03.2019

Η μοναδικότητα κάθε παιδιού, που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε «ξεχωριστό» σε μία τάξη ενός μη ειδικού σχολείου, ανοίγει το πεδίο του διαλόγου γύρω από τα ερωτήματα της συμβίωσης, των ανησυχιών και των αναπαραστάσεων που αυτή προϋποθέτει... Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας της Γαλλοφωνίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Στροφή στο σχολείο της συμπερίληψης: από την ευαισθητοποίηση στην εφαρμογή!

gdiff_e_inclusive_thumbΚύκλος «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο» | ΒΙΝΤΕΟ

Η συνάντηση αυτή διοργανώνεται σε συνεργασία με το πρόγραμμα Erasmus + KA2 Στροφή στο σχολείο της συμπερίληψης που συντονίζει ο Σύλλογος Ενηλίκων και Νέων Ατόμων με Αναπηρία του Lot (Γαλλία). Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Στροφή» περιλαμβάνει 10 εταίρους σε 7 ευρωπαϊκές χώρες.

03.12.2018, 18.00΄| Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Το σχολείο της συμπερίληψης, μια πρόκληση για τις σύγχρονες κοινωνίες

Ο σύλλογος APAJH, το φεστιβάλ κινηματογράφου The Extraordinary Film Festival, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, ειδικοί παιδαγωγοί σε διάλογο.

Διαβάστε Περισσότερα

Από την αυτογνωσία στη διαμόρφωση του ατόμου του φοιτητή

bascoΚύκλος «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο»

19.10.2018, 19.00΄| Aίθουσα Gisèle Vivier – IFG

Μπορεί το πανεπιστήμιο να αποτελέσει το πλαίσιο ανάδυσης του υποκειμένου; Ποιές είναι οι πιθανές οδοί προς την προσωπική ανάπτυξη; Μπορεί να διευκολυνθεί η ανάδυση του υποκειμένου μέσα από μία ατομική υποστηρικτική διεργασία με σκοπό τον αυτοέλεγχο και την αυτογνωσία;

Διαβάστε Περισσότερα

Δομές υποδοχής του μικρού παιδιού στον κοινωνικό χώρο : Το Μεγάλο μας Σπίτι (Αθήνα) και το Πράσινο Σπίτι (Παρίσι) συνομιλούν

gerer18Κύκλος «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο»

04 & 05.05.2018 | Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Στο πλαίσιο δύο στρογγυλών τραπεζών, Έλληνες και Γάλλοι ειδικοί θα αναπτύξουν διαφορετικές όψεις του τρόπου με τον οποίο η υποδοχή του παιδιού, με την παρουσία του συνοδού του και σε μια ατμόσφαιρα προοδευτικής ανακάλυψης του άλλου, δημιουργεί τις συνθήκες μιας ήπιας πρωτογενούς πρόληψης. Το ντοκιμαντέρ Grandir à Petits Pas (Μεγαλώνοντας με Μικρά Βήματα - Jean-Michel Carré, 2011) θα παρουσιάσει μαρτυρίες των προσώπων υποδοχής και των επισκεπτών του Πράσινου Σπιτιού που σκιαγραφούν γλαφυρά το σκοπό και τη φιλοσοφία του.

Διαβάστε Περισσότερα