Διάλεξη του Maurice Godelier

GodelierΤο φανταστικό, το φαντασιακό και το συμβολικό

Κύκλος «CNRS»

17.05.2018, 19.00’ | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων προς τιμήν των ερευνητών του CNRS, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί τον Maurice Godelier, έναν παγκοσμίου φήμης ανθρωπολόγο και κάτοχο χρυσού μεταλλίου έρευνας του CNRS.

Διαβάστε Περισσότερα

Διάλεξη του Jean-Pierre Sauvage

J P SauvageΑπό τη χημική τoπολογία στις μοριακές μηχανές | ΒΙΝΤΕΟ

Κύκλος «CNRS»

28.11.2017, 19.00 ́ | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του CNRS, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκάλεσε τον Jean-Pierre Sauvage, βραβευμένο με το Νόμπελ Χημείας 2016, για μια ξεχωριστή διάλεξη στην Αθήνα.

Διαβάστε Περισσότερα

Διάλεξη του Jules Hoffmann «Έμφυτη Ανοσία: Από τα έντομα στους ανθρώπους»

jules_hoffmannΚύκλος | CNRS

16.05.2017, 19.00΄ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής τιμούν το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (
CNRS), προσκαλώντας τους πλέον εξέχοντες ερευνητές στον τομέα τους. Αυτό το τρίμηνο ο Jules Hoffmann, που τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής το 2011, βρίσκεται στην Αθήνα για μία πολύ σημαντική διάλεξη.

Διαβάστε Περισσότερα

Διάλεξη του Michel Brunet

CNRSΗ προέλευση και η ιστορία του ανθρώπινου γένους: Είμαστε όλοι Αφρικανοί | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κύκλος «CNRS»
Ξεπερνώντας τα σύνορα της γνώσης

07.02.2017, 19.00' | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής τιμούν το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS), προσκαλώντας τους πλέον εξέχοντες ερευνητές στον τομέα τους. Ανοίγοντας τον κύκλο του 2017, ένας από τους μεγαλύτερους γάλλους παλαιοντολόγους έρχεται να μας μιλήσει για τους μακρινούς μας προγόνους, αλλά και για εμάς τους ίδιους.

Διαβάστε Περισσότερα

Κύκλος «CNRS»

CNRSΞεπερνώντας τα σύνορα της γνώσης

Μετά την επιτυχία του κύκλου διαλέξεων του Collège de France, που ολοκληρώθηκε το 2015, το Γαλλικό Ινστιτούτο ξεκινά το 2016 έναν νέο κύκλο αφιερωµένο στα τελευταία σύνορα που αποµένει να ξεπεράσουµε, αυτά της γνώσης.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Μέγαρο Μουσικής είχαν την επιθυµία να δώσουν έµφαση στους πραγµατικούς εξερευνητές του αιώνα µας, αυτούς που ανιχνεύουν τη ζωή στο απειροελάχιστο, αυτούς που ανατρέχουν στον χρόνο, αυτούς που εξερευνούν τα όρια του σύµπαντος, αυτούς που µετατρέπουν την πολυπλοκότητα του κόσµου σε εξισώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2