Αναπτύσσοντας την οικονομία της ευημερίας

ateliers_jeuness_innovΚύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

Το Γαλλικό Ινστιτούτο σας προτείνει μια εξερεύνηση του τομέα ενασχόλησης της τεχνολογικής καινοτομίας σε θέματα εκπαίδευσης (Edtech).

Μάρτιος – Απρίλιος 2019 | IFG

Εργαστήρια εκπαίδευσης με γαλλόφωνες τάξεις ελληνικών σχολείων
Συντονισμός: makerspace ΕΜΚ

Έλλειψη παιχνιδιών στην αυλή του σχολείου; Μια ιδέα για ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για την τάξη; Ή απλώς περιέργεια για τις ψηφιακές τεχνολογίες;

Διαβάστε Περισσότερα

Υγεία: η διατροφή κάτω από το βλέμμα της επιστήμης

bien-etreΚύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

21.02.2019, 18.30΄| Αμφιθέατρο Μουσείου Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών

Το 2019, ο κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί» προτείνει μια επισκόπηση καινοτομιών που βελτιώνουν την καλή διαβίωση, σημαντικός παράγοντας της στην ανάπτυξη των κοινωνιών μας.

Φέτος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, προβάλλει καινοτόμες δράσεις, εκτός πρωτευούσης. Έτσι η πρώτη εκδήλωση του κύκλου μεταφέρεται στην Πελοπόννησο, στην Πάτρα, πόλη με έντονη δραστηριότητα στο χώρο της καινοτομίας. Η σημαντική αυτή πόλη της πελοποννησιακής περιφέρειας, στην οποία εδρεύει το 4ο σε παγκόσμια κατάταξη ελληνικό Πανεπιστήμιο και ένα από τα πιο δραστήρια πανεπιστημιακά πάρκα της χώρας, εντάσσεται απόλυτα στο πρόγραμμα αποκέντρωσης του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Διαβάστε Περισσότερα

Προβολή ταινίας: «2101 επιστήμες και μυθοπλασία» του Patrick Chiuzzi

projection24_01Κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

24.01.2019, 18.30΄| Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Για να γιορτάσει την αρχή του 2019 και την αγάπη του για τις επιστήμες, το Γαλλικό Ινστιτούτο σας προσκαλεί σε μια διαφορετικού τύπου προβολή. Πρόκειται για μια ταινία η οποία συνδυάζει επιστημονική φαντασία και συνεντεύξεις επιστημόνων, με στόχο την εξερεύνηση και τη μελέτη πιθανών καινοτομιών του μελλοντικού κόσμου, οι οποίες θα επηρεάσουν τον τρόπο διαβίωσής μας και θα αλλάξουν για πάντα τις ζωές μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Kυκλική Oικονομία: ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων & μοντέλα μετάβασης

circ_poster.Σε συνδιοργάνωση με το LUDD και τη CIRCUL’R

Κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

13.12.2018, 18h30-23h00 | LUDD (Τσοτυλίου 3, Αθήνα 104 47)

Η πρόκληση της μετάβασης σε μία κυκλική οικονομία απαιτεί κάτι περισσότερο από την μείωση των απορριμμάτων μας και αύξηση της επαναχρησιμοποίησης αγαθών. Απαιτεί επανασχεδιασμό και επανεκτίμηση πρώτων υλών, προϊόντων, συστημάτων παραγωγής, εφοδιαστικών αλυσίδων, επιχειρηματικών μοντέλων και διεθνών πολιτικών πρακτικών.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανακύκλωση, ο τρόπος ζωής του αύριο

recyclageΚύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

27.09.2018, 18.30΄ │ Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Εργαστήρια: 15.00΄-18.00΄ | Πληροφορίες
Για να δηλώσετε συμμετοχή στα εργαστήρια, κάνετε εγγραφή στο cpoilve@ifa.gr

Η ανακύκλωση εμφανίστηκε στη σύγχρονη μορφή της κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού για τις κοινωνίες μας τα τελευταία είκοσι χρόνια. Πολλές πρωτοβουλίες αναπτύσσονται στον κόσμο για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που ενέχονται στην υπερκατανάλωση και την σπατάλη καθώς και την ρύπανση. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούν μια ισχυρή προστιθέμενη αξία επειδή αξιοποιούν πόρους που θα έπρεπε να είχαν πεταχτεί.

Διαβάστε Περισσότερα