Προβολή της ταινίας «Αύριο»

demainΣε συνεργασία με το Centre Culturel Hellénique

Κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

27.01.2017, 19.30' | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Στο πλαίσιο του κύκλου «Η νεολαία που καινοτομεί», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα προβάλει για πρώτη φορά στην Αθήνα την ταινία-φαινόμενο που προτρέπει τους πολίτες να γίνουν επιχειρηματίες της αλλαγής.

Και αν η παρουσίαση διάφορων λύσεων μαζί με μία ιστορία που πίσω της αφήνει θετικές επιδράσεις είναι ο καλύτερος τρόπος ν’ αντιμετωπίσουμε την περιβαλλοντική, την οικονομική και την κοινωνική κρίση που μαστίζουν τις χώρες μας;

Κατόπιν δημοσίευσης έρευνας που ανακοινώνει την πιθανή εξαφάνιση ενός μέρους της ανθρωπότητας έως το 2100, ο Cyril Dion και η Mélanie Laurent φεύγουν με μία ομάδα τεσσάρων ατόμων για να πραγματοποιήσουν έρευνα σε δέκα χώρες. Σκοπός τους είναι να καταλάβουν τί θα μπορούσε να προκαλέσει μία τέτοια καταστροφή και, κυρίως, πώς μπορούμε να την αποφύγουμε.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους συνάντησαν τους πρωτοπόρους που εφευρίσκουν νέες πρακτικές στο χώρο της γεωργίας, της ενέργειας, της οικονομίας, της δημοκρατίας και της εκπαίδευσης. Παραθέτοντας μια μετά την άλλη αυτές τις θετικές και στοχευμένες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη πάρει μορφή, δίνεται η εικόνα του κόσμου του αύριο που αναδύεται…

Η ηθοποιός Mélanie Laurent, με ευαισθησία και έντονη δραστηριότητα για την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχει στην καμπάνια Fish Fight, αλλά και σε πολλές καμπάνιες της GreenPeace. Τον Μάιο του 2014 μαζί με τον Cyril Dion, συνιδρυτή της ΜΚΟ Colibris, ξεκινάει να συγκεντρώνει κεφάλαια μέσω της KissKissBankBank, της πρώτης πλατφόρμας συμμετοχικής χρηματοδότησης στην Ευρώπη. Ο στόχος των 200.000 ευρώ επετεύχθη σε 3 μέρες και το ποσό διπλασιάστηκε στα τέλη του Ιουλίου του 2014. Με αυτά τα χρήματα κατάφεραν να ολοκληρώσουν την παραγωγή του ντοκιμαντέρ Αύριο.

Η ταινία τους προβλήθηκε για πάνω από 23 εβδομάδες στη Γαλλία και ξεπέρασε το 1.000.000 θεατές!

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2015 στο Παρίσι, στη Διάσκεψη για το Κλίμα, ενώ το 2016 κέρδισε το βραβείο César του καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Είσοδος ελεύθερη, ελληνικοί υπότιτλοι