Υγεία: η διατροφή κάτω από το βλέμμα της επιστήμης

bien-etreΚύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί» | ΒΙΝΤΕΟ

21.02.2019, 18.30΄| Αμφιθέατρο Μουσείου Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών

Το 2019, ο κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί» προτείνει μια επισκόπηση καινοτομιών που βελτιώνουν την καλή διαβίωση, σημαντικός παράγοντας της στην ανάπτυξη των κοινωνιών μας.

Φέτος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, προβάλλει καινοτόμες δράσεις, εκτός πρωτευούσης. Έτσι η πρώτη εκδήλωση του κύκλου μεταφέρεται στην Πελοπόννησο, στην Πάτρα, πόλη με έντονη δραστηριότητα στο χώρο της καινοτομίας. Η σημαντική αυτή πόλη της πελοποννησιακής περιφέρειας, στην οποία εδρεύει το 4ο σε παγκόσμια κατάταξη ελληνικό Πανεπιστήμιο και ένα από τα πιο δραστήρια πανεπιστημιακά πάρκα της χώρας, εντάσσεται απόλυτα στο πρόγραμμα αποκέντρωσης του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Αυτή η πρώτη βραδιά επανεξετάζει μια καίρια πτυχή της καλής διαβίωσης, αυτή της υγείας. Η πρόταση που τίθεται προς συζήτηση είναι ο από κοινού προβληματισμός του πως να βελτιώσουμε την υγεία μας με τρόπο απλό, χάρη σε μια καλύτερη διατροφή. Οι προσκεκλημένοι μας, τρεις Έλληνες και Γάλλοι ειδικοί στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας σε θέματα διατροφής, θα εξηγήσουν την πρόσφατη επιστημονική πρόοδο σε αυτόν τον τομέα

Ελεύθερη είσοδος, ταυτόχρονη μετάφραση
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Πάτρα


EKT: Υπηρεσίες Έρευνας & Καινοτομίας στον τομέα της Υγείας - Cristina Pascual & George Megas | VIDEO