Αναπτύσσοντας την οικονομία της ευημερίας

ateliers_jeuness_innovΚύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

Το Γαλλικό Ινστιτούτο σας προτείνει μια εξερεύνηση του τομέα ενασχόλησης της τεχνολογικής καινοτομίας σε θέματα εκπαίδευσης (Edtech).

Μάρτιος – Απρίλιος 2019 | IFG

Εργαστήρια εκπαίδευσης με γαλλόφωνες τάξεις ελληνικών σχολείων
Συντονισμός: makerspace ΕΜΚ

Έλλειψη παιχνιδιών στην αυλή του σχολείου; Μια ιδέα για ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για την τάξη; Ή απλώς περιέργεια για τις ψηφιακές τεχνολογίες;

Το Ινστιτούτο και το Makerspace του προγράμματος ΕΜΚ προσφέρουν σε γαλλόφωνες τάξεις ελληνικών σχολείων ψηφιακή κατάρτιση μέσω συνεργατικών εργαστηρίων. Οι μαθητές θα μπορούν έτσι να αναπτύξουν από κοινού ένα αντικείμενο το οποίο θα έχει ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, ενώ ταυτόχρονα θα μαθαίνουν για την τεχνολογία, τη χειροτεχνία και τον ψηφιακό κόσμο.

Βραδιά: Η εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή

18.04.2019, 18.30΄ | Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Το Ινστιτούτο σας προσκαλεί να ανακαλύψετε νέες εκπαιδευτικές μεθόδους με βάση την ανταλλαγή ψηφιακών και τεχνολογικών γνώσεων, τη συλλογική εργασία και μια προσέγγιση «από τη βάση προς την κορυφή», που ξεκινά από τις ανάγκες των μαθητών. Οι μαθητές του δικτύου γαλλόφωνων τάξεων της Ελλάδας που συμμετείχαν στα εργαστήρια του Makerspace ΕΜΚ θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και αυτούς τους νέους τρόπους μάθησης.

Τι είναι ένα Makerspace;

Ένα Makerspace είναι ένα συνεργατικό εργαστήριο ψηφιακής παραγωγής και μάθησης των διαδικασιών που σχετίζονται με αυτήν την παραγωγή. Στην αρχή της δημιουργίας τους, τη δεκαετία του 1990, αυτοί οι χώροι είχαν δημιουργηθεί από «makers» οι οποίοι υποστήριζαν μια νέα εργασιακή ηθική που δεν βασιζόταν στα χρήματα αλλά στο παιχνίδι και την ανταλλαγή. Προάγουν την άτυπη, κοινωνική, συνεργατική μάθηση, εστιάζοντας στη δημιουργία αντικειμένων (από ρομπότ και 3D εκτυπώσεις μέχρι χειροτεχνία και καλλιτεχνία).

Το Makerspace του προγράμματος EMK

Το πρόγραμμα ΕΜΚ «Έτσι, Μαθαίνω Καλύτερα» ιδρύθηκε από φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης για τον Δήμο Αθηναίων και αποτελεί έναν δημόσιο χώρο δημιουργίας για την τεχνολογική εκπαίδευση των σχολείων. Από το 2016, το ΕΜΚ διεξήγαγε ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με 20 σχολεία της Αθήνας: δημιούργησαν μαζί με τους μαθητές, αντικείμενα και έπιπλα τα οποία ανταποκρίνονταν σε ανάγκες των μαθητών όσον αφορά την εκπαίδευση και την αναψυχή.

Ελεύθερη είσοδος, ταυτόχρονη μετάφραση