• Έκθεση: Φόρος τιμής στους εκδότες ποίησης Εκδόσεις Cheyne | 29.11-19.12.2018 | Καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου
  • Aφιέρωμα στον Olivier Messiaen | 04-07.03.2019 | Ωδείο Αθηνών | Αιτήσεις για τη συμμετοχή στη master class και το εργαστήρι σύνθεσης έως 20 Ιανουαρίου
  • Περισσότερα

  • Έκθεση: Φόρος τιμής στους εκδότες ποίησης Εκδόσεις Cheyne | 29.11-19.12.2018 | Καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου

  • Aφιέρωμα στον Olivier Messiaen | 04-07.03.2019 | Ωδείο Αθηνών | Αιτήσεις για τη συμμετοχή στη master class και το εργαστήρι σύνθεσης έως 20 Ιανουαρίου

Aφιέρωμα στον Olivier Messiaen

messiaen04-07.03.2019 | Ωδείο Αθηνών

Αιτήσεις για τη συμμετοχή στη master class και το εργαστήρι σύνθεσης έως 20 Ιανουαρίου - δείτε πληροφορίες παρακάτω

Το 2018, συμπληρώθηκαν 110 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου θεωρητικού, οργανίστα, συνθέτη και καθηγητή σύνθεσης Ολιβιέ Μεσσιάν, του οποίου το έργο κατέχει κομβική θέση στη μουσική του 20ού αιώνα. Το Ωδείο Αθηνών, επιθυμώντας να ενισχύσει την επαφή των σπουδαστών του με το μοντέρνο και σύγχρονο ρεπερτόριο, συνεργάζεται με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για ένα σημαντικό αφιέρωμα στον Μεσσιάν.

Διαβάστε Περισσότερα

Η πιο μικρή μέρα

le jour le plus courtΟι μικρότεροι σινεφίλ έχουν την τιμητική τους

20.12.2018 | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Το Γαλλικό Ινστιτούτο γιορτάζει τις ταινίες μικρού μήκους! Την παραμονή της πιο μικρής μέρας του χρόνου, η μικρού μήκους ταινία έχει την τιμητική της στην Ελλάδα με πολλές προβολές σε όλη τη χώρα.

Η 21η Δεκεμβρίου είναι η πιο μικρή μέρα του χρόνου. Είναι αφιερωμένη στους μικρότερους σινεφίλ, που θα παρακολουθήσουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας τις πιο «μικρές» (μικρού μήκους) γαλλικές ταινίες για παιδιά.

Διαβάστε Περισσότερα

Φόρος τιμής στους εκδότες ποίησης Εκδόσεις Cheyne

cheyneΈκθεση

29.11-19.12.2018 | Καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου

Η έκθεση προσκαλεί τον επισκέπτη στην ανακάλυψη του Εκδοτικού Οίκου Cheyne μέσω των συλλογών βιβλίων και ποιητικών περιοδικών, το τυπογραφικό έργο του, όπως και μέσω του φεστιβάλ Ανάγνωση κάτω από το δένδρο, που ίδρυσε.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα–Παρασκευή: 09.00΄-20.00΄, Σάββατο: 09.00΄-14.00΄

Ελεύθερη είσοδος

Διαβάστε Περισσότερα

Υποτροφίες Αριστείας Eiffel (Μaster/Διδακτορική διατριβή)

eiffelΟι υποτροφίες Eiffel είναι ένα λειτουργικό πρόγραμμα που ανέπτυξε το Υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας, με σκοπό τα γαλλικά Ιδρύματα Ανώτατης εκπαίδευσης να προσελκύσουν τους καλύτερους αλλοδαπούς φοιτητές, σε προγράμματα σπουδών, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού επιπέδου.

Το πρόγραμμα των υποτροφιών Eiffel συμπεριλαμβάνει δύο σκέλη:

  • υποτροφίες για μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, 12 έως 36 μηνών. Τα μηνιαία τροφεία ανέρχονται σε 1.181 €.

  • υποτροφίες για διδακτορικό, για χρηματοδότηση κινητικότητας διάρκειας 10 μηνών στο πλαίσιο διδακτορικών διατριβών που εκπονούνται με συνδιεύθυνση ή με συνεπίβλεψη (κατά προτίμηση τη 2η χρονιά του διδακτορικού). Το μηνιαίο τροφείο ανέρχεται στα 1.400€.

Διαβάστε Περισσότερα

Υποτροφίες για προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στα Μαθηματικά και στην Πληροφορική, χορηγία γαλλικών εργαστηρίων Αριστείας (LABEX)

Προσκλήσεις υποβολής υποψηφιοτήτων

Υποτροφία για Μaster στα Μαθηματικά και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, στα Ιδρύματα του Πανεπιστημίου Paris-Saclay

saclay

Το Ίδρυμα Fondation de mathématiques Jacques Hadamard Fondation de mathématiques Jacques Hadamard και το Labex Mathématiques HadamardMathématiques Hadamard χορηγούν υποτροφίες ενός ή δύο ετών σε γάλλους και αλλοδαπούς εξαιρετικούς φοιτητές οι οποίοι υποβάλουν υποψηφιότητα σε ένα Master στα μαθηματικά σε ένα από τα Ιδρύματα – μέλη.

Περιγραφή του Master και διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων του Μαΐου αφορά τους υπηκόους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Πληροφορίες και υποψηφιότητα

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόγραμμα PRESTIGE Post-Doc

prestigeΤο πρόγραμμα PRESTIGE στοχεύει στην υποστήριξη της διεθνούς κινητικότητας των Γάλλων και αλλοδαπών μεταδιδακτορικών ερευνητών, από και προς την Γαλλία και είναι ανοιχτό σε όλους τους επιστημονικούς τομείς. Το γαλλικό Ίδρυμα χρηματοδοτείται είτε για υποδοχή είτε για αποστολή ερευνητών και συμμετέχει στην χρηματοδότηση της μετά-διδακτορικής έρευνας.

Το πρόγραμμα, που συντονίζεται από το Campus France, είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα στο πλαίσιο του προγράμματος Actions Marie Curie-COFUND. Το PRESTIGE ξεκίνησε επίσημα το 2014 και αναμένεται να διαρκέσει 5 έτη έως τις 31 Αυγούστου 2019. Από τον Νοέμβιο 2018 έχουν επωφεληθεί 280 ερευνητές, 40 διαφορετικών εθνικοτήτων που σήμερα βρίσκονται σε περίπου 70 διαφορετικά Ιδρύματα.

Διαβάστε Περισσότερα

Ecole normale supérieure de Lyon - ENS LYON

ens_lyonΥποτροφίες Αριστείας Ampère 2019-2020

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για Μasters σε Θετικές Επιστήμες, Φιλολογία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες

Το κορυφαίο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ENS Lyon χορηγεί στους αλλοδαπούς φοιτητές υποτροφίες για Μasters σε Θετικές Επιστήμες, Φιλολογία, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες (Το πρόγραμμα δεν αφορά τα masters FEADéP).

Τα μηνιαία τροφεία ανέρχονται σε 1000€ και χορηγούνται για 12 μήνες.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων :10/01/2019 στις 23.59’.

*Πληροφορίες και υποψηφιότητα

STUDIUM Loire Valley Insitute for Advanced Studies

studiumΠρόγραμμα υποτροφιών για ερευνητές της αλλοδαπής

Το Studium είναι μια δομή αξιοποίησης της έρευνας που δημιουργήθηκε στην περιοχή Centre-Val de Loire το 1996 και έχει ως στόχο να προωθήσει τις διεθνείς συνεργασίες. Η λειτουργία του κατατάσσεται στην κατηγορία "Institute for Advanced Studies".Το Ινστιτούτο προσφέρει ένα ευνοϊκό περιβάλλον που προάγει την έρευνα, συνεργάζεται με όλα τα ερευνητικά εργαστήρια της περιοχής και φιλοξενεί κάθε χρόνο μια ευρεία κοινότητα ερευνητών κατά τη διάρκεια της μακράς τους διαμονής.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες του Institut français - Paris

(Πρόκειται για διαφορετικό πρόγραμμα από το PAP de l’Institut français d’Athènes - Jacqueline de Romilly!)

vivlioΣτα πλαίσια της πολιτικής για την υποστήριξη της μετάφρασης των Γάλλων συγγραφέων, το Institut français de Paris, ο πολιτιστικός φορέας του γαλλικού Υπουργείου εξωτερικών, ξεκινάει την πρώτη για φέτος φάση του Προγράμματος βοήθειας για την αγορά δικαιωμάτων.

Αφορά όλα τα είδη των βιβλίων εκτός από τα εκπαιδευτικά, τα τεχνικά και τα πρακτικά (μαγειρική, ταξιδιωτικοί οδηγοί, κτλ.).

Η ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μήνες μετά την συνεδρίαση της επιτροπής.

Διαβάστε Περισσότερα