Η Comédie-Française στην οθόνη: Britannicus (τραγωδία σε πέντε πράξεις του Jean Racine)

BritannicusΣκηνοθεσία και σκηνογραφία του Stéphane Braunschweig

13.12.2019, 20.00 ́| Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Ο Racine επιλέγει ένα συγκεκριμένο επεισόδιο της ρωμαϊκής ιστορίας, τη στιγμή που αποκαλύπτεται το τέρας ο Νέρων, αληθινός ήρωας του έργου που ωστόσο φέρει το όνομα του θύματός του. Το έργο Britannicus εξιστορεί μια κατάσχεση της εξουσίας που πηγάζει από την προσωπικότητα του νέου αυτοκράτορα.

Διαβάστε Περισσότερα

L’enfant sauvage, του François Truffaut (1970), 85'

enfant sauvageΚύκλος «Ciné-club»

17.12.2019, 19.30΄| Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

H έκτη και τελευταία ταινία του προγράμματος του Ciné-club για το 2019 είναι το πολυβραβευμένο L’Enfant sauvage (Ένα αγρίμι στη πόλη) του François Truffaut.

Tην ταινία θα παρουσιάσει η Ιφιγένεια Καλαντζή, κριτικός κινηματογράφου, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΚΚ (Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου).

H ταινία πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του Βίκτωρα της Aveyron, ενός κωφάλαλου "παιδιού-λύκου", που βρέθηκε σε ένα δάσος ενώ ήταν περίπου δέκα χρονών και του οποίου θα αναλάβει να του μάθει να μιλάει ένας νέος γιατρός ο Zαν Ιτάρ. Τον ρόλο του γιατρού ερμηνεύει ο ίδιος ο Truffaut.

Για τον ρόλο του παιδιού, ο François Truffaut είδε 2.500 παιδιά σχεδόν, μέχρι να επιλέξει τον εντεκάχρονο τσιγγάνο Jean-Pierre Cargol.

Είσοδος ελεύθερη, ταινία υποτιτλισμένη στα ελληνικά

Διεθνείς Ειδικευμένοι Κύκλοι Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση (CISAP 2019)

enaΕθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (ΕΝΑ) – Παρίσι

Oι ειδικευμένοι κύκλοι σπουδών στη δημόσια διοίκηση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (ΕΝΑ), διάρκειας που κυμαίνεται από μερικές μέρες έως τέσσερις εβδομάδες, προσφέρουν μια εντατική επαγγελματική τελειοποίηση πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα. Γλώσσα εργασίας είναι τα γαλλικά και τα μαθήματα διεξάγονται στο Παρίσι. Κάθε χρόνο, ορισμένα σεμινάρια πραγματοποιούνται και στα αγγλικά.
Οι σύντομοι διεθνείς κύκλοι σπουδών (ex-CISAP) της ΕΝΑ εξελίσσονται κατά τη διάρκεια του 2019

Διαβάστε Περισσότερα