Θερινό ωράριο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα είναι ανοικτό στο κοινό από τις 26 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου και  από τις 28 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου από τις 09.00' ως τις 16.00' με εξαίρεση τις υπηρεσίες:

- Βιβλιοθήκη Octave Merlier, από Δευτέρα ως Παρασκευή 10.00' - 16.00', εκτός Τετάρτης 10.00'-19.00'
- Υπηρεσία Μαθημάτων, Δευτέρα με Παρασκευή 09.00'-19.00'.
- Υπηρεσία Εγγραφών (πληρωμή μαθημάτων, πιστοποιήσεις, πτυχία) από 28.06 ως 07.07 08.30'-14.30' και 10.07- 21.07 08.30' - 16.00'

Προετοιμασία για τη ζωή και τις σπουδές στη Γαλλία

RvCampusFrΚύκλος «Τα Rendez-vous Campus France»

Οι σπουδές στη Γαλλία συνεπάγονται καταρχάς την ένταξη σε μια άλλη πραγματικότητα. Εκτός από την ακαδημαϊκή εμπειρία, συνιστούν και ένα μάθημα ζωής!

28.06.2017, 17.00΄ | Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Οι νέοι Έλληνες που έχουν αποφασίσει να φύγουν ώστε να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία θα πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν άλλο τρόπο εργασίας, σε μια διαφορετική ζωή, σε άλλες συνήθειες, σε μια άλλη νοοτροπία. Η καθημερινότητά τους θα είναι γεμάτη ερωτήματα, μικρές και μεγάλες ανακαλύψεις, αλλά θα τους προσφέρει επίσης έναν πλούτο που θα τους ενισχύσει την ιδέα ότι πήραν τη σωστή απόφαση.

Διαβάστε Περισσότερα

Julien Gosselin, Tα Στοιχειώδη σωματίδια

LesParticuleselementairesΣτα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

29 & 30.06.2017 | Πειραιώς 260 Δ

Σε συνεργασία με το δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Έχοντας μαγέψει το κοινό με το 2066 του Roberto Bolaño, που παρακολουθήσαμε πέρυσι, ο τριαντάχρονος Julien Gosselin, από τους πιο δυναμικούς σύγχρονους γάλλους σκηνοθέτες, επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με Tα Στοιχειώδη σωματίδια του βραβευμένου, αλλά και αμφιλεγόμενου, Michel Houellebecq (1998).

Διαβάστε Περισσότερα

Θερινό φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου

cinefestPAΣε συνεργασία με την Γαλλική Σχολή Αθηνών
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Γαλλική Σχολή Αθηνών

Μετά το Ciné-club, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ξεκινά, το θερινό φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου! Αυτό το φεστιβάλ θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό πέντε γαλλικές ταινίες στον ειδυλλιακό κήπο της Γαλλικής Σχολής, από την 1η Ιουνίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Εργαστήριο σπουδή στην Hλέκτρα με τους Simon Abkarian & Catherine Schaub

AbkarianSimonΣτα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

04-19.07.2017 | Λύκειο Επιδαύρου

Φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το Λύκειo Επιδαύρου, ένα διεθνές θερινό σχολείο εφαρμοσμένης μελέτης του αρχαίου δράματος, που θα λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου και θα απευθύνεται σε φοιτητές των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών με κατεύθυνση θεατρικής πρακτικής, σε σπουδαστές και απόφοιτους των Ακαδημιών Θεάτρου και των Δραματικών Σχολών από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε Περισσότερα

Olivier Py, Προμηθέας Δεσμώτης – Ικέτιδες

Olivier_Py_Promitheas_DesmotisΣτα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

04 & 05.08.2017 | Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Με αυτά τα δύο έργα του Αισχύλου ο ποιητής, ηθοποιός και σκηνοθέτης Olivier Py προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει το παρόν μας ξαναζωντανεύοντας τις τραγωδίες σε μια νέα μετάφραση. Αυτό το θέατρο, το αρχαιότερο που γνωρίζουμε, απλώνεται σε όλο τον μεσογειακό χώρο και θέτει ερωτήματα για τα θεμέλια της δημοκρατίας. Η παραφροσύνη της εξουσίας, η θέση της γυναίκας, το άσυλο, η ανάμνηση των νεκρών, η δύναμη των εικόνων, η εξέγερση: ο Αισχύλος μιλά από έναν αρχαίο κόσμο που ωστόσο είναι ο δικός μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι προκλήσεις της ανάπτυξης για τις πόλεις και τις περιφέρειες σε μια μεταβαλλόμενη Ευρώπη

develop_urbainΣυνέδριο

05-07.07.2017 | Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα

Το 54ο συνέδριο του γαλλόφωνου τμήματος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιφερειακής Επιστήμης θα πραγματοποιηθεί φέτος σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της Εταιρείας ERSA στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Οι πόλεις και οι περιφέρειες αντιμετωπίζουν σήμερα νέες προκλήσεις. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης επηρεάζουν τη λειτουργία τους και τη δυναμική της ανάπτυξής τους, ενώ οι διεργασίες οικονομικής ανάπτυξης δημιουργούν ανισότητες εισοδήματος σε διαφορετικές γεωγραφικές κλίμακες (σε τοπικό, εθνικό, παγκόσμιο επίπεδο).

Διαβάστε Περισσότερα

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου

siff14-19.07.2017 | Σύρος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ιδρύθηκε το 2013 και προβάλλει ένα ευρύ φάσμα κινηματογραφικών ειδών στο μοναδικό τοπίο της Σύρου.

Μια εβδομάδα με προβολές, performance, διαλέξεις και πάρτι αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και ξαναζωντανεύουν διάφορα μέρη όπως ναυπηγεία, ένα πρώην λατομείο, μια προβλήτα καθώς και εγκαταλειμμένους χώρους. Η θεματική προσέγγιση του φεστιβάλ συγκεντρώνει διάφορα κινηματογραφικά είδη σε ενότητες όπως οι ταινίες μυθοπλασίας, οι ταινίες αφήγησης, τα ντοκιμαντέρ και το πειραματικό σινεμά, δίνοντας έτσι στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει νέες μορφές κινηματογράφου σε ειδικά διαμορφωμένους προσβάσιμους χώρους.

Διαβάστε Περισσότερα

Tordre

TORDRERachid Ouramdane

Ο γαλλικός χορός στο Φεστιβάλ Καλαμάτας

15.07.2017

Tordre: το έργο για δύο χορεύτριες του Rachid Ouramdane, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2014, επιβεβαιώνει το ταλέντο του ως καλλιτέχνη που μπορεί να συλλαμβάνει το αόρατο και να το μοιράζεται μαζί μας. Ο Ouramdane παρουσιάζει ένα δίπτυχο με δύο πορτρέτα χορευτριών που εκτελούν διαδοχικά σόλο αντί να χορεύουν ως ντουέτο. Με τον τρόπο αυτό, πέρα από τη σωματική performance και τη δεξιοτεχνία, προσφέρεται στο κοινό ο ποιητικός τους χώρος και ό,τι ακραίο υπάρχει στη χορευτική τους πορεία.

Διαβάστε Περισσότερα

Dorothée Munyaneza, Ανεπιθύμητα

MunyanezaΣτα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

18-19.07.2017 | Πειραιώς 260 Η

Γεννημένη στη Ρουάντα και εγκατεστημένη στη Γαλλία, η χορεύτρια, χορογράφος, τραγουδίστρια και performer Dorothée Munyaneza ήταν μόλις δώδεκα ετών όταν στην πατρίδα της ξέσπασε η γενοκτονία του 1994. Αντλώντας από τη φρικιαστική εμπειρία του πολέμου, η Munyaneza συνέλαβε και χορογράφησε μια παράσταση-φόρο τιμής στις γυναίκες που βίωσαν την κτηνωδία και των οποίων τα σώματα κακοποιήθηκαν, βιάστηκαν, εξευτελίστηκαν – σώματα-αντικείμενα, ανεπιθύμητα.

Διαβάστε Περισσότερα

Διεθνείς Ειδικευμένοι Κύκλοι Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση (CISAP 2017)

enaΕθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (ΕΝΑ) – Παρίσι

Oι ειδικευμένοι κύκλοι σπουδών στη δημόσια διοίκηση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (ΕΝΑ), διάρκειας που κυμαίνεται από μερικές μέρες έως τέσσερις εβδομάδες, προσφέρουν μια εντατική επαγγελματική τελειοποίηση πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα. Γλώσσα εργασίας είναι τα γαλλικά και τα μαθήματα διεξάγονται στο Παρίσι. Κάθε χρόνο, ορισμένα σεμινάρια πραγματοποιούνται και στα αγγλικά.

Διαβάστε Περισσότερα