Δύο γάλλοι διευθυντές ορχήστρας στη Θεσσαλονίκη

28/02-12/05/2014
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καθώς θα υποδεχόμαστε την άνοιξη, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει μια συναυλία αφιερωμένη στη γαλλική μουσική των αρχών του 20ού αιώνα. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο συναυλίες όπου την Ορχήστρα θα διευθύνουν δύο γάλλοι μαέστροι: ο Amaury du Closel και ο Philippe Forget.

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

28.02 | Διεύθυνση Ronald Zollmann ; Jan Simon, πιάνο- Έργα των Ravel, Saint-Saens, Debussy
04.04 | Διεύθυνση Amaury de Closel ; Sophia Jaffe, βιολί - Έργα των Berg, Beethoven, Ligeti
12.05 | Διεύθυνση Philippe Forget ; Θοδωρής Τζοβανάκης, πιάνο - Έργα των Lutoslawski, Rachmaninov

 

Amaury du Closel

Ο μαέστρος και συνθέτης AmauryduClosel, ο ιδρυτής του οργανισμού L’ Académie Lyrique, μεταξύ άλλων σπούδασε σύνθεση δίπλα στον Max Deutsch –ο οποίος υπήρξε μαθητής του Schoenberg και ακάματος υπέρ- μαχος της μουσικής του–, καθώς και διεύθυνση ορχήστρας δίπλα στον Αλέξανδρο Μυράτ. Εδώ και πολλά χρόνια είναι αφοσιωμένος στο τεράστιο project της ανάδειξης των συνθετών που υπέστησαν τις διώξεις του ναζισμού. Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου έχουν δοθεί πολλές συναυλίες και έχει γίνει μια ερευνητική δουλειά που οδήγησε στην έκδοση του βιβλίου Les VoixétoufféesduTroisièmeReich(Actes Sud, 2005).

 

PhilippeForget

O PhilippeForget, διευθυντής χορωδίας και ορχήστρας, είναι βοηθός διευθυντής στο μουσικό σύνολο Choeurs et Solistes de Lyon / Bernard Tetu και συμμετέχει ως διευθυντής ορχήστρας στην Καμεράτα της Βουργουνδίας. Είναι τακτικός προσκεκλημένος στην Όπερα και την Ορχήστρα της Λυών καθώς και στην ορχήστρα Bayonne Cote Basque. Παθιασμένος με τη φωνή αλλά και με τη λογοτεχνία, δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο ρεπερτόριο του 20ού και του 21ου αιώνα καθώς και στα διάφορα ευρωπαϊκά ρεύματα μπαρόκ, διευθύνοντας, μεταξύ άλλων, τα σύνολα Les Voix en Aparté και Madrigal de Belem.