Κατερίνα Ανδρέου: «Α Kind of Fierce»

a kind of fierce30 & 31.07.2016, 21.00’ | Πειραιώς 260 (Ε)

“Ο ξέφρενος ήρωας είναι εκείνος που ξέρει να ζει πλήρως το παρόν και να εκτιμά αυτό που του συμβαίνει τη στιγμή που συμβαίνει” - Giordano Bruno

Η αμφίσημη φύση του κανόνα και η σχετική έννοια της ελευθερίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου που παρουσιάζεται σε πρακτικές και γραφές που στήνουν μία ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης.

Το kind of fierce είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά την παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψαχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο ν'αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας.
Μέσα από μία διαδικασία που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, επινοώ τους κανόνες για να τους χειριστώ, και παίζω με την αντίθεση, με τις ιδιες μου τις αναφορές, με τις ίδιες μου τις εμμονές. Το kind of fierce είναι ένας χορός που προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία, το φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα και όπου όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. Ο δικός μου «ελεύθερος χορός».

Χορογραφία – Ερμηνεία: Κατερίνα Ανδρέου
Ηχος: Κατερίνα Ανδρέου, Eric Yvelin
Βοηθός δραματουργίας: Mυρτώ Κατσίκη
Παραγωγή: Mi-Mai
Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών, Ateliers de Paris Carolyn Carlson, Le Quartz

Mε την υποστήριξη των: CND Paris, Espace Pasolini, Honolulu-Loic Touzé/ORO, La Métive, Le Pad, Volapuk.

Ευχαριστούμε τους: Anne Lise Le Gac, Lynda Rahal και Λενιώ Κακλέα