Εργαστήριο σπουδή στην Hλέκτρα με τους Simon Abkarian & Catherine Schaub

AbkarianSimonΣτα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

04-19.07.2017 | Λύκειο Επιδαύρου

Φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το Λύκειo Επιδαύρου, ένα διεθνές θερινό σχολείο εφαρμοσμένης μελέτης του αρχαίου δράματος, που θα λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου και θα απευθύνεται σε φοιτητές των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών με κατεύθυνση θεατρικής πρακτικής, σε σπουδαστές και απόφοιτους των Ακαδημιών Θεάτρου και των Δραματικών Σχολών από όλο τον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα ασκηθούν σωματικά, μαθαίνοντας παράλληλα τον ρυθμό, τα βήματα, τα χορευτικά μοτίβα και τις τεχνικές υποκριτικής ενός αρχαίου χορού από τη νότια Ινδία που ονομάζεται Κατακάλι. Μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις θα διερευνήσουν την αποσύνδεση, την αναπνοή, την παρουσία και την πυκνότητα, τη φωνή και τραγούδια της απώλειας και της εξορίας, έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια κοινή γλώσσα.

Η μόνη ταυτότητα της ομάδας είναι ένα ποιητικό σώμα. Το εργαστήριο εστιάζει στον χορό, ένα σώμα που έχει τους δικούς του οργανικούς και κοσμικούς νόμους, ορατούς σε όλους, και όμως μυστηριώδεις. Ο χορός είναι η βάση. Το μυστικό πίσω του είναι η δουλειά.