Φαράγγι της Σαμαριάς - Λευκά Όρη

samariaΈκθεση φωτογραφίας

17-31.10.2017 | Γαλλικό Ινστιτούτο, Καφέ

Έκθεση φωτογραφίας για το Φαράγγι της Σαμαριάς-Λευκά Όρη με την ευκαιρία της μετάφρασης στα γαλλικά του βιβλίου: Φαράγγι της Σαμαριάς. Καταφύγιο Ζωής- Ορμητήριο Ελευθερίας.

New Balance Running Shoes

17.10.2017, 20.00’ | Στρογγυλή Τράπεζα - Βιώσιμος τουρισμός και άυλη κληρονομιά στη Μεσόγειο: το παράδειγμα της Κρήτης

Η ανάδειξη της άϋλης κληρονομιάς της Κρήτης επιβάλλει την ανάπτυξη ενός ποιοτικού βιώσιμου τουρισμού, που θα στρέφεται στην ενδοχώρα, με τα διαρκώς εναλλασσόμενα μοναδικά τοπία, τα εμβληματικά βουνά και τα πλούσια με μια εξαιρετική βιοποικιλότητα εδάφη. Σ'αυτό τον νησιώτικο χώρο αναπτύχθηκαν πολλές παραδόσεις χιλιετιών στις τέχνες και τη γαστρονομία, βαθιά συνδεδεμένες με τη μακραίωνη ιστορία του.

Ομιλητές:

Philippe Pypaert, Επικεφαλής του Τμήματος Επιστήμης του Περιφερειακού Γραφείου Βενετίας της UNESCO για την Επιστήμη και τον Πολιτισμό στην Ευρώπη: Τα αποθέματα της βιόσφαιρας της Unesco, Άνθρωπος και Φύση μαζί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Δημήτρης Μιχελογιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κρήτης: Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Περιφέρειας Κρήτης για τις περιοχές UNESCO της Κρήτης (Λευκά Όρη-Φαράγγι της Σαμαριάς, Ψηλορείτης, Σητεία)

Sir Michael Llewellyn Smith, πρώην Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, ιστορικός και συγγραφέας: Το Παρελθόν και το Παρόν της Δυτικής Κρήτης

 

17-31.10.2017 | Έκθεση φωτογραφίας: Φαράγγι της Σαμαριάς - Λευκά Όρη

Έκθεση φωτογραφίας για το Φαράγγι της Σαμαριάς-Λευκά Όρη με την ευκαιρία της μετάφρασης στα γαλλικά του βιβλίου: Φαράγγι της Σαμαριάς. Καταφύγιο Ζωής- Ορμητήριο Ελευθερίας.

Εγκαίνια στις 17 Οκτωβρίου 2017, 21.00΄ στο Καφέ του IFG

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση

Κατά την παρουσίαση θα προσφερθεί το βιβλίο στα γαλλικά και στα ελληνικά.