Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου

siffSiff 2016

28.07-01.08.2016 | Σύρος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ιδρύθηκε το 2013 και προβάλλει μια ευρεία γκάμα κινηματογραφικών ειδών σε παραδοσιακούς και αναδιαμορφωμένους χώρους του νησιού.

Φέτος, το φεστιβάλ θα επικεντρωθεί στο θέμα της «αναθεώρησης» και θα διερευνήσει τις εγγενείς ιδιότητες αλλά και τις επιπρόσθετες δυνατότητες του κινηματογράφου μέσα από μια σειρά προγραμμάτων. Στη τέταρτη διοργάνωσή του, στοχεύει να ερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους ο κινηματογράφος έχει αναμορφώσει ριζικά τον κόσμο στον οποίο υπάρχει, προβάλλοντας εικόνες ως απόδειξη της πραγματικότητας. Παρόλο που υπάρχουν πολλές μορφές αφηγηματικής αναθεώρησης που εκτείνονται από τη λογοτεχνία έως και τον κινηματογράφο –χαρακτηριστικές είναι οι νέες ελληνικές ταινίες που προσπαθούν να αναθεωρήσουν τη σύγχρονη πραγματικότητα και το περιβάλλον τους–, το φεστιβάλ φέτος εμβαθύνει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κινηματογράφου και της δικής μας εμπειρίας με αυτόν: τη δυνατότητα να βλέπει κανείς αυτά που υπό άλλες συνθήκες δεν φαίνονται, να τα επεξεργάζεται και να τα διαμορφώνει με μοναδικό τρόπο.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών μεγάλου μήκους, παρουσιάσεις, κινηματογράφο drive-in, προβολές σε ειδικά διαρρυθμισμένους χώρους στην Ερμούπολη, αλλά και σε όλο το νησί. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα φιλοξενήσει το εργαστήριο για εφήβους «Cinemascope», που θα έχει επίσης ως θέμα του την αναθεώρηση.

www.syrosfilmfestival.org