Φεστιβάλ InMute '17

Eleonore Huisse Yamayaki21:00 ́ Constantine Live AV w/ Embassy For The Displaced
22:00 ́ Kassel Jaeger presents Yamayaki [Terre Brûlée] 2017

23.11.2017 | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Στη 4η έκδοση του διεθνούς φεστιβάλ INMUTE θα παρακολουθήσουμε μια ιδιαίτερη σειρά ζωντανών οπτικοακουστικών δράσεων. Κάθε παράσταση θα εξερευνήσει με μοναδικό τρόπο τον αχαρτογράφητο χώρο μεταξύ κινηματογράφου και ηχητικών τεχνών.

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ ο Kassel Jaeger, ύστερα από ανάθεση ειδικά για την 4η έκδοση του INMUTE, παρουσιάζει το νέο του οπτικοακουστικό έργο Yamayaki [Terre Brûlée], για το οποίο συνεργάστηκε με την σκηνοθέτιδα Eleonore Huisse.

Λίγα λόγια για την ταινία από την Eleonore Huisse:

«Μια 31η Δεκεμβρίου, στην ιαπωνική ύπαιθρο, κοντά στο βουνό Φούτζι, έψαχνα ένα σημείο για να κινηματογραφήσω τον ήλιο που βασίλευε πίσω από τα γύρω βουνά. Και τότε το βλέμμα μου τράβηξε ο καπνός σε ένα χωράφι. Ένας ηλικιωμένος είχε βάλει φωτιά και έκαιγε διάφορα σκουπίδια. Έστησα την κάμερά μου για να τον κινηματογραφήσω.
Κάποια στιγμή, ένας Βούδας από τερακότα εμφανίστηκε μέσα από τις στάχτες. Υπάρχει ένα έθιμο στην Ιαπωνία, που λέγεται Otakiage
, όπου καίνε φυλαχτά για να ελευθερωθούν και να διώξουν τα κακά πνεύματα που μαζεύτηκαν τη χρονιά που πέρασε. Η φωτιά του ηλικιωμένου άνδρα δεν προοριζόταν για αυτή την τελετή, αλλά ο ξεχασμένος σε ένα κουτί Βούδας της έδωσε αυτή την καθαρτήρια διάσταση.
Μόλις έσβησε η φωτιά, ο ηλικιωμένος μου έδωσε τον Βούδα. Η νύχτα έπεσε. Είχα χάσει την τελευταία δύση της χρονιάς
».

Kassel Jaeger είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του François Bonnet (καλλιτεχνικού διευθυντή του περίβλεπτου ινστιτούτου INA-GRM και επιμελητή της σειράς Recollection GRM της δισκογραφικής Editions Mego). Ως Kassel Jaeger έχει κυκλοφορήσει την δουλειά του στις δισκογραφικές Editions Mego, Senufo Editions, Shelter Press, Black Truffle και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως: Jim O’Rourke, Oren Ambarchi, James Rushford και Giuseppe Ielasi, μεταξύ άλλων.

http://kasseljaeger.com

Constantine w/ Embassy For The Displaced:

Ύστερα από την ιδιαίτερα επιτυχημένη του κυκλοφορία με τίτλο HADES, ο συνθέτης και παραγωγός Constantine συνεργάζεται με την ομάδα Embassy For The Displaced σε ένα οπτικοακουστικό έργο το οποίο διαπραγματεύεται μια σύγχρονη δυστοπία.  

http://cskourlis.tumblr.com

Το INMUTE, ξεκίνησε το 2013 και με την στήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, έχει αναθέσει νέα έργα σε διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες όπως, Jacob Kirkegaard, Philip Jeck, Mike Cooper, Lawrence English, Maya Dunietz, Fritz Welch, Νίκος Βελιώτης κ.α. και έχει δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να παρακολουθήσει ταινίες σπουδαίων καλλιτεχνών του πειραματικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 60’ και 70’ όπως Stan Brakhage, Harry Everett Smith και Wallace Berman. Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιείται με την στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

http://www.holotype-editions.com/inmute/

Είσοδος: 5 €