60ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

60tff-afisaΕπετειακή διοργάνωση

31.10-10.11.2019 | Θεσσαλονίκη

Ανακαλύψτε ανατρεπτικούς δημιουργούς, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά, ελληνικές παραγωγές της χρονιάς και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Η 60ή γιορτή του σινεμά της συμπρωτεύουσας θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική έδρα του θεσμού, το «Ολύμπιον», στις τέσσερις αίθουσες του Λιμανιού, καθώς και σε αίθουσες σε περιφερειακούς δήμους της πόλης.

Στα highlights της διοργάνωσης: το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα με πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς από όλο τον κόσμο, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου που γιορτάζει και προ-βάλλει όλη την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή, δημιουργοί που ταράζουν τα νερά του παγκόσμιου σινεμά, προβολές πολυαναμενόμενων ταινιών, παιδικές προβολές, ριζοσπαστικές ταινίες, μεταμεσονύχτια ραντεβού και ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει το διεθνές σινεμά.
Όσο οι θεατές απολαμβάνουν ποιοτικό κινηματογράφο, στο πλαίσιο της Αγοράς του 60ού Φεστιβάλ, οι επαγγελματίες του χώρου θα συναντηθούν με στόχο να υποστηρίξουν το σινεμά του αύριο μέσα από πρωτοβουλίες και συνεργασίες. Και φυσικά, ανοιχτές συζητήσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις και πάρτι, θα διανθίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον βασικό κινηματογραφικό κορμό της 60ής διοργάνωσης.

Πληροφορίες: www.filmfestival.gr