Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ του Alain Resnais, (1968) 94’

cineclub-mai-1815.05.2018, 19.30' | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Η μοναδική προβολή του ciné-club για την σεζόν, πριν το ξεκίνημα των θερινών μας προβολών, συνδέεται με τρία σημαντικά γεγονότα της επικαιρότητάς μας· τον Μάη του ’68, το Φεστιβάλ Καννών και τη Νύχτα της Βραδύτητας.

Η ταινία που επιλέχθηκε σε σχέση με αυτά τα γεγονότα είναι το Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ (Je t’aime, je t’aime) του Alain Resnais. Η ταινία, παραγωγής 1968, θα συμμετείχε στο Φεστιβάλ Καννών, το οποίο όμως τη χρονιά εκείνη ακυρώθηκε λόγω της φοιτητικής εξέγερσης.

Αυτή η ταινία επιστημονικής φαντασίας, είδος σπάνιο για το συγκεκριμένο σκηνοθέτη, θα βρει δύσκολα το κοινό της, όταν πρωτοβγεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, και θα βρεθεί στο προσκήνιο τη δεκαετία του 2000, όταν ένα καινούργιο κριτικό ενδιαφέρον θα την κατατάξει ανάμεσα στα αριστουργήματα του σκηνοθέτη.

Έπειτα από μια απόπειρα αυτοκτονίας, ο ήρωας της ταινίας, Κλοντ Ριντέρ (Claude Rich), δέχεται να συμμετάσχει σε ένα επιστημονικό πείραμα που θα του επιτρέψει να γυρίσει στο παρελθόν για ένα λεπτό. Το πείραμα, όμως, δεν εξελίσσεται όπως αναμενόταν και ο Ριντέρ βρίσκεται παγιδευμένος στο παρελθόν...

Παρουσιάζει ο Αδάμ Αδαμόπουλος, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ελεύθερη είσοδος

Ταινία υποτιτλισμένη στα ελληνικά