Η Comédie-Française στη μεγάλη οθόνη: Ρωμαίος και Ιουλιέτα του William Shakespeare

ROMEO_JULIETTE14.02.2018, 19.30΄ │ Αuditorium Theo Angelopoulos - IFG

Κι αν αντί για αρκουδάκια, λουλούδια και σοκολατάκια προσφέρατε στον αγαπημένο / στην αγαπημένη σας μια μαγική εμπειρία με θέμα τον έρωτα σύμβολο των απανταχού ερωτευμένων; Κι αν πάλι δεν είστε ερωτευμένη/ος, τι θα λέγατε να απολαύσετε ένα αριστούργημα στην οθόνη του Γαλλικού Ινστιτούτου;

Η Comédie-Française θα βρεθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο μέσω του κινηματογράφου για να προσφέρει το κλασικό της ρεπερτόριο. Το σπουδαίο κλασσικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα προβάλλεται στο auditorium Theo Angelopoulos στις 14 Φεβρουαρίου 2018, στις 19:30, σε σκηνοθεσία και σκηνογραφία του Éric Ruf.

Στη Βερόνα, μία παλιά αντιπαλότητα φέρνει σε σύγκρουση τους Καπουλέτους με τους Μοντέγους. ‘Όταν ο Ρωμαίος Μοντέγος γνωρίζει την Ιουλιέτα Καπουλέτου αμέσως γεννιέται ανάμεσα τους ένας έρωτας που γνωρίζουν ότι θα διαρκέσει αιώνια και προαισθάνονται το τραγικό του τέλος.

ÉRIC RUF : ΕΝΑ ΘΡΥΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ

Mε τη σκηνοθεσία του, ο Éric Ruf, γενικός διευθυντής της Comédie-Française, οικειοποιείται τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα μέσα από μία ερμηνεία που μοιάζει κατά πολύ στο κείμενο του Σαίξπηρ, σε μια «Νότια Ιταλία, όπου η ζέστη γίνεται αφόρητη και θερμαίνει τις καρδιές μας. (…) Η Ιταλία της βεντέτας όπου η εκδίκηση και ο θάνατος κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά…»

Ο Éric Ruf, που έχει αναλάβει και την σκηνογραφία του έργου, αναθέτει την επιμέλεια των κουστουμιών στον Christian Lacroix, σταθερό συνεργάτη της Comédie-Française.


Έργο στα γαλλικά, υποτιτλισμένο στα ελληνικά.

Διάρκεια: 165’

Εισιτήρια: 8 ευρώ (μειωμένο για φοιτητές, ανέργους και κατόχους της κάρτας CLUB IFG: 4 ευρώ).

Προπώληση εισιτηρίων Δευτέρα με Παρασκευή 2 με 5 μμ. στην υποδοχή του Γαλλικού Ινστιτούτου


Φωτογραφία (c) Vincent Pontet