Οι Δευτέρες είναι (p)arty!

lundi_sep18Ειρήνη Λιναρδάκη & Vincent Parisot
Anne-Laure Franchette

Κύκλος Ο Λόγος στους δημιουργούς | Facebook Event | Instagram

17.09.2018, 19.30΄ | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Για τα 111 του χρόνια, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκάλεσε τρεις καλλιτέχνες σε διαμονή για να ερευνήσουν τις μνήμες του μέλλοντος. Οι Ειρήνη Λιναρδάκη, Vincent Parisot και Anne-Laure Franchette θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μια εορταστική βραδιά.

Ειρήνη Λιναρδάκη & Vincent Parisot

Η Ειρήνη Λιναρδάκη και ο Vincent Parisot είναι εικαστικοί που ζουν στην Κρήτη και εργάζονται σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διαμονή τους στην Αθήνα υλοποίησαν ένα εξελικτικό πρότζεκτ που παίρνει τη μορφή μιας σειράς τοιχογραφιών και που συμπεριλαμβάνει τη συλλογική μνήμη του προσωπικού του Ινστιτούτου και της εσωτερικής του γεωγραφίας.

«Οι εικαστικοί σκηνοθετούν τη γραφή των θεατών ως δράση που αποκαλύπτει μια «εσωτερική» διαδικασία, εφόσον η γραφή των συμμετεχόντων εκφράζει τις τρέχουσες σκέψεις και τα συναισθήματά τους.»

Σωζήτα Γκουντούνα, επιμελήτρια

Anne-Laure Franchette

Η καλλιτέχνις έκανε μια καλλιτεχνική έρευνα για τα «Ζιζάνια».

«Με ορόσημο την έκφραση «Ζιζάνια», αναρωτήθηκα τι σημαίνει ακριβώς.

«Καλά» φυτά και «ζιζάνια» είναι σχετικοί ορισμοί. Τα λεγόμενα «γηγενή» φυτά προσφέρουν γενικά περισσότερο όφελος στην τοπική πανίδα. Είναι η βασική αιτία για την οποία τα θεωρούμε ωφέλιμα. Τα «νέα» φυτά, τα «ξενικά» ή «εξωτικά» φυτά τα εισήγαγε –ηθελημένα ή όχι– ο άνθρωπος. Στην πλειοψηφία, τα ηθελημένα εισαγόμενα φυτά είναι «ωφέλιμα», εδώδιμα ή και διακοσμητικά.»

Anne-Laure FranchetteΗ καλλιτέχνις θα παρουσιάσει μια εγκατάσταση και θα κάνει μια διαδραστική ανάγνωση.


Θα ακολουθήσει ένα ποτήρι κρασί προσφορά της εταιρείας Cellier.

Ελεύθερη είσοδος

Μοιραστείτε το! Facebook Event | Instagram