Το Aγόρι που είδε τον Ωκεανό και άλλες ιστορίες

PCAI_TheBoyThatSawTheOceanΠροβολές στο πλαίσιο του τρίτου Plateau Media για την Τέχνη και την Οικολογία

Μια διοργάνωση στο πλαίσιο του προγράμματος TBA21 Ocean Archive με θέμα την Κλιματική Δικαιοσύνη για έναν Καθαρό Ωκεανό

17-28.09.2019 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Φιλοξενούμε στην οθόνη της υποδοχής του Γαλλικού Ινστιτούτου την ψηφιακή έκθεση του PCAI, συνεργάτη μας στα φετινά Πλατό Media, με θέμα Τέχνη και οικολογία του κύκλου Ο λόγος στους Νέους Δημιουργούς.

Las Ptinas (2017, 08 50)
Γλώσσα: Ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους
Χώρα παραγωγής: Ελλάδα

Το "Las Ptinas" είναι μια πρωτότυπη ταινία κινουμένων σχεδίων, που δημιουργήθηκε για να ευαισθητοποιήσει γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα και να βοηθήσει παιδιά και ενήλικες να κατανοήσουν κρίσιμα οικολογικά ζητήματα που επηρεάζουν τον τόπο κατοικίας τους. Η ταινία ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου εκπαιδευτικού προγράμματος του PCAI που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2017 στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του οι μαθητές όχι μόνο ενημερώθηκαν για τοπικά περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά εργάστηκαν για την επίλυση τους μέσω δημιουργικών παιχνιδιών, ομαδικών δραστηριοτήτων, ζωγραφικής, εικονογράφησης, κολάζ και της δημιουργίας κινούμενων σχεδίων και φιλμ. Η ταινία "Las Ptinas" δημιουργήθηκε από την έμπειρη ομάδα εκπαιδευτών του PCAI σε συνεργασία με τους μαθητές της 5ης τάξης Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων Γείτονα.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πρωτοβουλίας Σύγχρονης Τέχνης της Polyeco (PCAI) δημιουργήθηκε το 2017 για να αυξήσει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω της κινούμενης εικόνας επανεξετάζοντας τρέχουσες αντιλήψεις για το περιβάλλον. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικά ευαίσθητων θεμάτων μέσω της ψηφιακής τέχνης ενώ τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν κρίσιμα, οικολογικά ζητήματα που επηρεάζουν τον τόπο κατοικίας τους. Το τελικό αποτέλεσμα κάθε προγράμματος είναι μια ταινία μικρού μήκους, μέρος της ψηφιακής ταινιοθήκης της PCAI, μιας συλλογής ταινιών μικρού μήκους από παιδιά για παιδιά. Οι εκπαιδευτικές ταινίες του PCAI έχουν βραβευτεί στο συνέδριο ISWA 2018 στην Κουάλα Λουμπούρ και έχουν ταξιδέψει σε φεστιβάλ παιδικών ταινιών και κινούμενων σχεδίων σε όλο τον κόσμο.


The Boy That Saw The Ocean (2018, 02’ 42”)
Refuse Reduce Reuse Recycle (2018, 03’)
Γλώσσα: Αραβικά με αγγλικούς υπότιτλους
Χώρες παραγωγής: Ομάν / Ελλάδα

Το "The Boy That Saw The Ocean" και το "Refuse Reduce Reuse Recycle" είναι πρωτότυπες ταινίες κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του PCAI Junior που ταξίδεψε στο Ομάν τον Ιούλιο του 2018 με την υποστήριξη των Orpic, Polyeco Gulf και του Υπουργείου Παιδείας της χώρας. 


Mauritius 3000 (2018, 05’ 47”)
Γλώσσα: Γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους
Χώρα παραγωγής: Μαυρίκιος / Ελλάδα

Το “Mauritius 3000”είναι μια πρωτότυπη ταινία κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του PCAI, που ταξίδεψε στον Μαυρίκιο τον Δεκέμβριο του 2018 υπό την υποστήριξη της Polyeco Mauritius μετά από διαγωνισμό μεταξύ σχολείων που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας της χώρας. 

Credits

Παραγωγή: Πρωτοβουλία Σύγχρονης Τέχνης της Polyeco PCAI
Εκπαιδευτικός / σεναριογράφος: Ελένη Σβύρου Σβυριάδη
Animator: Μπάμπης Αλεξιάδης
Εικονογράφος: Σοφία Βλαζάκη
Διεύθυνση Παραγωγής: Κίκα Κυριακάκου


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το info@pcai.gr


*Photo Captions: The Boy That Saw The Ocean (2018,2’42’’). Παραγωγή PCAI,  © PCA