Ανθολογία νέων Γάλλων ποιητών

anthologie_galloi_coverΠαρουσίαση βιβλίου

14.09.2019, 20.00΄ | 48ο φεστιβάλ βιβλίου - Ζάππειο

Οι εκδόσεις Βακχικόν, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου διοργανώνουν την εκδήλωση Η Γαλλίδα ποιήτρια Aurélia Lassaque διαβάζει ποιήματά της στην Αθήνα, με αφορμή την έκδοση της Ανθολογίας νέων Γάλλων ποιητών, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στο αίθριο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκδότης Νέστορας Πουλάκος και ο Δρ. Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Sorbonne Université – Faculté des Lettres Χρήστος Νίκου.

Θα διαβάσει ποιήματά της η Aurelia Lassaque. Θα ακολουθήσει ανάγνωσή τους και στα ελληνικά.

Με την υποστήριξη του ΟΣΔΕΛ.

Oι ανθολογίες νέων ποιητών είναι ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ των εκδόσεων Bακχικόν. Συμμετέχουν νέοι ποιητές ηλικίας έως 40 ετών, που έχουν εκδώσει μέχρι 3 ποιητικά βιβλία.

Οι ανθολογίες είναι δίγλωσσες (ελληνικά/γλώσσα της χώρας) και περιέχουν βιογραφικά στοιχεία των ποιητών και μια ενδελεχή εισαγωγή. Η ποίηση ενώνει χώρες, έθνη, γλώσσες, ανθρώπους! O 6ος τόμος της σειράς αφορά στην Ανθολογία νέων Γάλλων ποιητών και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019.

Την επιλογή έκανε ο διευθυντής της σειράς και εκδότης Νέστορας Πουλάκος, τη μετάφραση η Ανδρονίκη Δημητριάδου και τον πρόλογο ο Χρήστος Νίκου, Δρ. Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Université - Faculté des Lettres.
Γι' αυτήν τη δίγλωσση έκδοση επιλέχτηκαν 8 από τους καλύτερους νέους ποιητές της χώρας: Stéphane Korvin, Aurélia Lassaque, François-Xavier Maigre, Adeline Baldacchino, Victor Blanc, Jean-Baptiste Pedini, Lysiane Rakotoson, Benoît Reiss.

Ελεύθερη είσοδος, διαδοχική μετάφραση