Το μικρό Παρίσι των Αθηνών 2018

petit_parisΜάης του ’68. Πενήντα χρόνια μετά…

Με θεματική φέτος «Μάης του ’68. Πενήντα χρόνια μετά…», το πολυφεστιβάλ φιλοξενεί μουσικά και θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις, street art, διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες και παιχνίδια!

04-14.10.2018 | Ευρύτερη περιοχή του κέντρου - Αθήνα

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών, που διεξάγεται για 6η συνεχόμενη χρονιά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, από την πλατεία Ομονοίας μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης & Πελοποννήσου, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο και την πλατεία Βικτωρίας, όπου πολλοί δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα, αποτελεί σημείο συνάντησης του αθηναϊκού αστικού πολιτισμού και της ελληνικής λαϊκής παράδοσης με τις κουλτούρες των μεταναστών, των ταξιδιωτών και των επισκεπτών.

Nike Air Max 2017

Στο φεστιβάλ, που συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής και που γεννήθηκε με σκοπό να φέρει μια πολιτιστική και καλλιτεχνική πνοή σε μια από τις πιο αδικημένες περιοχές της Αθήνας, συμμετέχουν πάνω από 500 δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος, γύρω από τη θεματική «Μάης του ’68. Πενήντα χρόνια μετά...», το φεστιβάλ μας παροτρύνει να ανακαλύψουμε πώς η παλλαϊκή εξέγερση του Γαλλικού Μάη το 1968, άνευ φυλετικών, πολιτιστικών, ηλικιακών και κοινωνικών διακρίσεων, με τον ισχυρό διεθνή αντίκτυπο, που αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία του 20ου αιώνα, επηρέασε και εξακολουθεί να επηρεάζει τους κοινωνικούς αγώνες και την καλλιτεχνική έκφραση.

Πληροφορίες: www.mikroparisi.com