Πλατό media: Ψηφιακός κόσμος χωρίς γυναίκες: αδιανόητο και μη αποδεκτό

NN_thumbfr21.11.2019, 19.00 | Καφέ Γαλλικού Ινστιτούτου

Ένα Plateau-Media που καλεί τους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις για τη σχέση γυναίκας και ψηφιακού κόσμου, να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα πρότζεκτ τους.

Τη συζήτηση σε μορφή τηλεοπτικής εκπομπής, διάρκειας μίας μόλις ώρας, θα συντονίσει ένας δημοσιογράφος, και το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει με ερωτήσεις.

Στόχος είναι να τεθούν τα ερωτήματα των ευκαιριών και των εμποδίων για την προώθηση της παρουσίας της γυναίκας στον τομέα της πληροφορικής, απαντώντας σε ένα σύγχρονο στοίχημα της ελληνικής κοινωνίας (με τον πολλαπλασιασμό των σχετικών πρότζεκτ). Στο πλατό media θα παρευρεθούν:

- Ο Γιάννης Ριζόπουλος, εκφωνητής στο δικτυακό ραδιόφωνο Tech Talks Central, ειδικός στις σύγχρονες προβληματικές του τομέα της πληροφορικής.

-  Η Αθανασία Κατσουράκη, πρώην παιδαγωγός στο σχολείο Simplon, αυτόπτης μάρτυρας για τη θέση των γυναικών στον τομέα της πληροφορικής και των εμποδίων που παρουσιάζονται για αυτές.

- Η Μαρία Καλαφάτη, συνιδρύτρια του χώρου coworking και της «θερμοκοιτίδας» για πρότζεκτ αλληλεγγύης, «The Cube», που δραστηριοποιείται για την ενσωμάτωση των γυναικών μέσω της οργάνωσης εκδηλώσεων όπως το Startup Weekend Women στην Αθήνα.

- Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ιδρυτής της ένωσης Mataroa και συνεργάτης του Γαλλικού Ινστιτούτου, ιδιαίτερα ευαίσθητος στο στοίχημα της ψηφιακής αφύπνισης των νέων και υπεύθυνος της «θερμοκοιτίδας» εταιριών στο δήμο Αθηναίων « Athens Digital Lab » που χρηματοδοτεί την ανάπτυξη τεχνολογικών πρότζεκτ στην υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, και άμεσος παρατηρητής του προσανατολισμού του ψηφιακού τομέα στην Ελλάδα.