Μένουμε σπίτι και γιορτάζουμε τη Γαλλοφωνία!

franco2020_QUIZ50 ιδιωματικές γαλλικές εκφράσεις περιμένουν να τις ανακαλύψετε καθημερινά!

Με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων της Γαλλοφωνίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, προτείνει ένα διασκεδαστικό κουίζ για να ανακαλύψετε προφορικές εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι στις καθημερινές συζητήσεις τους.

Από τις 20 Μαρτίου 2020, δοκιμάστε τις γνώσεις σας και ανακαλύψτε την έκφραση της ημέρας!

To κουίζ γνώσεων τρέχει στους λογαριασμούς του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στο Facebook  και στο Instagram (stories), καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. 

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων: πρόγραμμα καλλιτεχνικών διαμονών στην Cité internationale des arts στο Παρίσι

cite_artsΠροθεσμία υποβολής υποψηφιότητας : 7 Απριλίου 2020 ως τα μεσάνυχτα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο στο Παρίσι ξεκινάει τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την περίοδο Οκτώβριος 2020 - Απρίλιος 2021 για το πρόγραμμα καλλιτεχνικών διαμονών στη Cité internationale des arts στο Παρίσι.

Διαβάστε Περισσότερα

Culturethèque : ο θαυμαστός κόσμος της ψηφιακής βιβλιοθήκης του IFG

culturethequeH Culturethèque προσφέρει μια πλούσια διαδικτυακή συλλογή βιβλίων, μυθιστορημάτων, δοκιμίων, κόμικς, εφημερίδων, περιοδικών, μουσικών άλμπουμ, συναυλιών, διαλέξεων, διαδικτυακών μαθημάτων, παιχνιδιών, βίντεο... για όλες τις ηλικίες και όλες τις απαιτήσεις!

Η Culturethèque είναι μια πλατφόρμα ψηφιακών πηγών στα γαλλικά, του γαλλικού πολιτιστικού δικτύου στο εξωτερικό.

Είναι προσβάσιμη από υπολογιστή, tablet ή smartphone.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανακοίνωση

delf_dalf_sorbonneΗ Υπηρεσία Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος ενημερώνει τους εγγεγραμμένους υποψηφίους για την εξεταστική Μαΐου 2020 ότι οι εξετάσεις θα μεταφερθούν σε χρόνο που θα καθοριστεί αργότερα βάσει των αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Ελλάδος αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων: καλλιτεχνική διαμονή έρευνας για τη σύγχρονη κεραμική

Residence_rhodesΠαράταση υποβολής αιτήσεων: 14 Απριλίου 2020 | Open call in english

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανακοινώνει πρόσκληση συμμετοχής για το ερευνητικό του πρόγραμμα πάνω στη σύγχρονη κεραμική, στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο, για την περίοδο Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2020.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της πρόσκλησης. 

Διαβάστε Περισσότερα