Προετοιμασία για τη ζωή και τις σπουδές στη Γαλλία

campus france juin19Κύκλος «Τα Rendez-Vous Campus France» |  Τα πάντα για τις σπουδές στη Γαλλία!

26.06.2019, 17.00΄| Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Κάθε δυο μήνες, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει θεματικές διαλέξεις με θέμα την Ανώτατη γαλλική εκπαίδευση. Τα «Rendez-vous Campus France» προσελκύουν όλο και περισσότερους νέους Έλληνες που επιθυμούν να πληροφορηθούν για τις σπουδές στη Γαλλία, να ακούσουν την εμπειρία των Alumni και να θέσουν τις ερωτήσεις τους.

Οι σπουδές στη Γαλλία, εκτός από την ακαδημαϊκή εμπειρία, συνιστούν και ένα μάθημα ζωής!

Οι νέοι Έλληνες που έχουν αποφασίσει να φύγουν ώστε να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία θα πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν άλλο τρόπο εργασίας, σε μία διαφορετική ζωή, σε άλλες συνήθειες και τρόπο σκέψης. Η καθημερινότητά τους θα είναι γεμάτη ερωτήματα, μικρές και μεγάλες ανακαλύψεις, αλλά θα αποφέρει επίσης ένα πλούτο που θα τους επιβεβαιώσει ότι πήραν την σωστή απόφαση.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προκειμένου να τους βοηθήσει και να τους εφοδιάσει καλύτερα για αυτή την περιπέτεια θα αφιερώσει το «Rendez-vous Campus France» του μήνα Ιουνίου στο θέμα της προετοιμασίας για τη ζωή και τις σπουδές στη Γαλλία.

Τα βασικά σημεία της διάλεξης θα είναι:
- Η φοιτητική ζωή στη Γαλλία: Η στέγαση των φοιτητών, οι διευκολύνσεις που προσφέρονται στους φοιτητές, οι απαραίτητες διαδικασίες κλπ.
- Η ζωή στο γαλλικό πανεπιστήμιο: η οργάνωση, η μεθοδολογία, η αξιολόγηση κλπ.…

Όπως σε όλες τις συναντήσεις του Campus France, τον λόγο θα λάβουν, επίσης, οι Έλληνες φοιτητές που ζουν η έχουν ήδη βιώσει την εμπειρία των σπουδών στη Γαλλία την οποία επιθυμούν να μοιραστούν με το κοινό. Οι Alumni θα διηγηθούν πως βίωσαν την εμπειρία των σπουδών στη Γαλλία και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τους θέσει ερωτήσεις.

Είσοδος ελεύθερη

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε με το γραφείο Campus France: athenes@campusfrance.org