Δείτε τους νικητές του Διαγωνισμού: www.francophonie.org

Το Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης του ΟΗΕ,ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας (OIF) και το κληροδότημα του Antoine de Saint-Exupéry συνδιοργάνωσαν τον διαγωνισμό «Μία ευχή για τον πλανήτη»: μία δράση πολιτιστικής διπλωματίας γύρω από το ερώτημα: «Είναι οι αξίες του Μικρού Πρίγκηπα, οικουμενικές αξίες ακόμη και σήμερα ;».

70 χρόνια μετά από τη δημοσίευσή του στη Νέα Υόρκη, οΜικρός Πρίγκηπαςπαραμένει σήμερα το πιο πολυδιαβασμένο και πολυμεταφρασμένο γαλλόφωνο λογοτεχνικό έργο στον κόσμο. Οι αξίες που εκφράζει βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα την ουσία της ζωής και να επαναπροσδιορίσουμε τα κίνητρα και τις ανάγκες μας. Ο Μικρός Πρίγκιπας μας προσκαλεί να σκεφτούμε την πορεία μας και να δράσουμε για ένα συλλογικό μέλλον.

Ο διαγωνισμός προκυρήχθηκε στις 20 Μαρτίου 2014 με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας. Τα βραβεία ανακοινώθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

900 υποψήφιοι από 60 χώρες υπέβαλαν 600 σχέδια και 300 κείμενα. Η κριτική επιτροπή βράβευσε 21 νέους από 5 έως 18 ετών από 16 χώρες.

Τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στους τρείς Έλληνες νικητές!

 

 

 

Ζωή ΜΕΝΔΩΝΗ – 7 ετών |Δείτε τη δημιουργία εδώ

 

Ειρήνη ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ – 9 ετών | Δείτε τη δημιουργία εδώ

 

Χρήστος ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ – 17 ετών | Δείτε τη δημιουργία εδώ